Birinci Bölgelerarası Toplantı Çalışma Raporu Özeti | Page 199

900.000 TL üzerinde satış hasılatı olan eczaneler tarafından % 2,5 indirim. Bir önceki yıl satış hasılatı olmayan yeni açılan eczaneler için en düşük indirim oranı uygulanır. İmalatçı ve ithalatçı indirimi yapılarak depocuya satış fiyatı üzerinden depocu ve eczacı kar oranları uygulandıktan sonra ulaşılan fiyattan eczane indirimi yapılır.
3.5. SUT hükümlerine göre eczane tarafından, kapsamda sayılan kişilerden Kurum adına tahsil edilen poliklinik muayene katılım payları, eczanenin alacağından mahsup edilir ve kalan tutar eczaneye ödenir.
3.6. Reçete muhteviyatı ilaçlar bölünemez, reçetede yer alan tüm ilaçların bir eczane tarafından verilmesi ve fatura edilmesi zorunludur. 3.7 Aşağıda belirtilen reçeteler Türk Eczacıları Birliği ve Kurum tarafından belirlenen usule göre eczanelerden dönüşümlü olarak karşılanacak ve ilgili Bölge Eczacı Odasınca onaylanacaktır. a- Mor ve Turuncu reçeteye yazılması zorunlu olan ilaçların yer aldığı reçeteler, b- İşyeri Hekimi tarafından yazılan reçeteler, c- Eritropoietin ve darbepoetin preparatlarını ihtiva eden reçeteler, d-Diyaliz solüsyonlarını ihtiva eden reçeteler, e-Eczacı Odalarınca dağıtım protokolü yapılan ünitelerdeki yatan hasta reçeteleri, f- 24 / 5 / 1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu hükümlerine göre korunma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz faydalanan kişilere ait reçeteler, g- Eczane olmayan yerleşim bölgelerinde, sigortalı ve hak sahiplerine ait reçeteler. Usule ilişkin olarak aşağıdaki hususlara riayet edilecektir: 1-Sisteme katılmak isteyen eczaneler arasındaki sıralama kura ile belirlenecektir. Yeni protokol imzalayan eczaneler listenin sonuna müracaat sırasıyla eklenecektir. 2-Reçetelerin dağıtım limiti illerin özelliklerine göre ilgili Eczacı Odası tarafından belirlenecek olup, limit aşımı yapılmayacaktır. 3-Sistemin işleyişine ilişkin diğer düzenlemeler ilgili Eczacı Odası tarafından yapılacaktır. 4-Türk Eczacıları Birliği tarafından sistemin işleyişinin kurumla elektronik ortamda paylaşımına ilişkin hazırlıklar tamamlanana kadar dağıtım yapılan reçeteler ilişkin olarak hasta adı, reçete tutarı, reçetenin veriliş tarihi, reçeteyi karşılayan eczane ismi aylık periyotlar halinde, takip eden ayın 15 ine kadar kuruma bildirilir. Bölge Eczacı Odaları sisteme ait verileri belirli dönemlerde TEB aracılığıyla Kuruma iletir. Sisteme ilişkin Kuruma iletilen öneri ve şikayetler Kurum tarafından yazılı olarak TEB’ e iletilir, TEB tarafından yapılan iyileştirmeler de Kuruma yazılı olarak bildirilir.
1.500.000 TL üzerinde satış hâsılatı olan eczaneler tarafından % 3 indirim.
Bir önceki yıl satış hâsılatı olmayan yeni açılan eczaneler için en düşük indirim oranı uygulanır.
İmalatçı ve ithalatçı indirimi yapılarak depocuya satış fiyatı üzerinden depocu ve eczacı kar oranları uygulandıktan sonra ulaşılan fiyattan eczane indirimi yapılır. Bu uygulama 01.10.2012 tarihine kadar devam eder ve bu tarihten sonra durum tekrar değerlendirilir.
Eczacıya her reçete başına 25( yirmibeş) Kuruş hizmet bedeli ödenir. Bu bedel 01.03.2012 tarihinden itibaren ödenir.
Yıllık reçete sayısında mücbir sebepler hariç, olağanüstü artma veya azalma olması halinde hizmet bedeli yeniden değerlendirilir. 3.5. SUT hükümlerine göre eczacı tarafından, kapsamda sayılan kişilerden Kurum adına tahsil edilen poliklinik muayene katılım payları, eczacının alacağından mahsup edilir ve kalan tutar eczacıya ödenir.
3.6. Reçete muhteviyatı ilaçlar bölünemez, reçetede yer alan tüm ilaçların aynı eczane tarafından verilmesi ve fatura edilmesi zorunludur. 3.7. Protokol ekinde( EK-4) belirtilen reçeteler Türk Eczacıları Birliği sorumluluğunda ve ilgili Bölge Eczacı Odası koordinasyonunda eczanelerce eşit paylaşım esasına dayanarak karşılanır. Söz konusu reçeteler eczacı tarafından Bölge Eczacı Odasına onaylatıldıktan sonra Kuruma fatura edilecektir.
Kurum sağlık yardımlarından faydalanan kişiler, bu madde kapsamındaki reçeteleri ile istedikleri eczaneye başvurabilirler. Bu madde hükmüyle ilgili düzenlemeler protokol ekinde( EK-4) belirtilmiştir. Gerek duyulan konularda TEB Merkez Heyeti hastayı mağdur etmeyecek ilave önlemler alır. TEB Merkez Heyeti bu maddenin uygulanmasını yasal düzenlemeler ve mahkeme kararlarına uygun olarak yapar.
Sisteme ilişkin Kuruma iletilen öneri ve şikâyetler Kurum tarafından yazılı olarak TEB’ e iletilir. TEB tarafından yapılan iyileştirmeler de Kuruma yazılı olarak bildirilir. Bölge Eczacı Odaları tarafından hizmetin yürütümü için gerekli olan katkı payı, bu sistemin işleyişi için yapılan masrafları geçmeyecek şekilde TEB Merkez Heyeti tarafından belirlenir. Bölge Eczacı Odaları üçer aylık dönemlerde sistemin gelir ve giderlerini gösteren belgeleri TEB aracılığıyla Kuruma rapor eder.
Kişilerin ilaca erişiminin, dağıtımı yapan eczacı odası tarafından aksatılması halinde bu sorun giderilinceye kadar aksaklığın olduğu bölgede Kurum bu madde hükmünü uygulamamaya yetkilidir.
REÇETE BAŞINA 25 KURUŞ HİZMET BEDELİ ECZACIYA ÖDENECEKTİR.
KKİ aktarımı 01.10.2012 den sonra tekrar değerlendirilecektir.
Yargı kararına uygun olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir.