Bir Kitap Bin Etkinlik 2 Final Dergisi/Etwinning project | Page 61

9-Hikaye seslendirme çalışmalarımız:
Görme engelliler okuluna göndermek için şahane bir sosyal sorumluluk projesi
gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz Sabahattin Ali’ nin“ Yeni Hayat” kitabından seçilen 12 öyküyü seslendirdi. Kayabey Orta Okulu olarakta bizim payımıza“ Hasanboğuldu” düştü. Öğrenciler için müthiş bir deneyim oldu ve farkındalık yarattı.
Youtube linki: https:// youtu. be / YBzKkAYnmUQ
* Görme engellilere dikkat çekmek için bu sosyal sorumluluk etkinliği içerisinde başka bir
etkinlik geliştirdik. Görme engellilerle empati kurma etkinliği. Bu etkinlikte bir grup Sabahattin
Ali’ nin“ Hasanboğuldu” öyküsünü seslendirdi, diğer grup da gözlerini kapatıp kendini görme engellilerin yerine koyarak öyküyü dinledi. Böylece engellere dikkat çekildi, farkındalık yaratıldı.
Youtube linki: https:// youtu. be / 8QrnMkdFFls 10-Proje ekiplerimizden etkinlik sunum örnekleri:
Bu başlıkta 6 proje grubumuzun sunumlarından birer örnek ve ortak çalışmalarımızdan ortaya çıkan ürünlerimize örnekler yer almaktadır.
1. Grubumuz” Çharlie’ nin Çikolata Fabrikası” Youtube linki: https:// youtu. be / l7c1ZfaQ _ Us
Charlie’ nin Çikolata Fabrikası kitabı ekibimiz kendi imkanları ile aldıkları minik çikolatalar yardımı ile okulda gördükleri herkese kitaplarını tanıttılar. Bu kişi bazen okul müdürü, bazen bir öğretmen bazen de minik bir anasınıfı öğrencisi oldu. Kısacası ekibimiz kitaplarının adına yakışır bir şekilde çikolata tadında bir tanıtım gerçekleştirdiler.
61