BEHIND THE STARS NOVEMER 2022 BEHIND THE STARS NOVEMER 2022 | Page 68

Joke Bruijs had een feestje te vieren. En wel in de Rotterdamse haven. Op het schip de KRVE 71 een prachtige boot vanaf de blauwe pont nabij Hotel New York met tal van bekenden uit de Nederlandse artiestenwereld. De pers is in groten getale opgekomen en ziet rond de klok van 13.30 uur Joke arriveren. Een zee van flitslichten volgt. Joke is opgetogen en blij verrast over de aanwezigheid van tal van bekenden en vakgenoten uit haar vijftigjarige zangcarrière. Met haar 'CD 50, Joke Bruijs Young at Heart' geeft ze opnieuw een mooi 'visitekaartje' af. Terecht zingt ze: There's no business like show business. Bastiaan Ragas is deze middag presentator en ontvangt al zijn gasten hartelijk en oprecht. Rond 13.45 vertrekt de boot. Het weer is voortreffelijk met een zonnetje en een milde temperatuur. Rond 14.00 uur komen Willem van Hanegem, Loes Luca en Mini & Maxi via een watertaxi aan boord.

Voetbalicoon van Hanegem zal de eerste CD uitreiken aan Joke. Dat doet hij met verve en een grote glimlach om zijn mond. Er volgt een fotosessie bovendeks. De sfeer is ronduit voortreffelijk. Het glas wordt geheven en bekende Nederlanders zoals Ron Brandsteder, Loes Luca, Karel de Rooij & Peter de Jong (Mini en Maxi) Willem van Hanegem, Bastiaan Ragas, Gerard Cox en Jacques Herb zingen zeemansliedjes. Interviews volgen. De CD presentatie komt goed op gang en beneden- en bovendeks wordt er gefeest. Gerard Cox zingt zijn succesnummers onder begeleiding van een uitstekend combo. Hoewel de lente net begonnen is zingt iedereen zijn nummer 1 hit 't is weer voorbij die mooie zomer' vol overgave mee. Benedendeks gaat het feest verder en Joke neemt de microfoon ter hand en laat horen dat ze nog altijd een prachtige stem heeft.

Over haar nieuwe CD vertelt ze: 'Ik heb een album gemaakt met liedjes die ik graag of altijd al heb willen zingen. Het aanbod kon ik gewoon niet afslaan" 'Het album is mooier geworden dan ik had durven dromen. 'Prachtige songs voorzien van dito arrangementen, gespeeld door eerste klas musici. Ik ben trots op iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Op deze CD wordt Joke begeleid door The North Sea Symphonic Bigband Orchestra o.l.v. Frits Landesbergen.

Foto's Jim Hoogendorp

Tekst Martin Reitsma

Joke Bruijs

nieuwe cd 'Young at Heart'