BEHIND THE STARS AUGUSTUS 2022 | Page 23

<< VIDEOCLIP - SINGLE:

'IN DE NEDERLANDSE KLEI'

V.l.n.r Boer Geert Mooren, Boer Geert - Jan van Meerveld, Monique Huisman en cameraman Ron Schmid

Boer Geert Jan van Meereveld en boer Geert Mooren hebben samen een single opgenomen.

'IN DE NEDERLANDSE KLEI' is een productie van Edwin van Hoevelaak. Ron Schmid (cameraman) tekende voor de videoclip, die op de boerderij van collega-boer Pieter Hoogerbrugge in Bergschenhoek is opgenomen.

Geert-Jan kwam met het idee, omdat hij vindt dat hij zelf wel een moppie kan zingen en besloot Geert te bellen met het idee. “Geert-Jan belde me op en zei: "ik heb iets. We gaan een liedje opnemen". “Maar je kunt niet eens zingen man zei ik nog. Maar zo gezegd, zo gedaan.”

FEESTNUMMER

Goed luisteren of ondertiteling zou misschien wel handig zijn, want wat de mannen precies allemaal zingen is nog niet helemaal duidelijk. Het lied heet in ieder geval 'IN DE NEDERLANDSE KLEI' en is duidelijk een feestnummer. Het eindresultaat valt Geert eerlijk gezegd alles mee. “Ik dacht nog in het begin "het zal wel gruwelijk tegenvallen en klinken’, maar ik moet eerlijk zeggen het klinkt goed.”

HITJE

Denken de mannen dat hun nummer een hit gaat worden? “Dat denk ik niet,” zegt Geert-Jan. “We blijven bescheiden he.” “Ik denk dat we in de uitvaart Top-10 komen,” grapt Geert.