b m Röportaj
b m Röportaj
“ Travmatik olaylardan sonra yaraların sarılmasında öğretmenlerin ve okulun rolü de çok büyüktür .”
zamanda bu yaş grubu çocukları kendilerini depresif , kaygılı ve suçlu hissedebilir ya da hissizleşmiş gibi görünebilirler . 12 yaş ve üzerindeki çocuklarda ise geriye dönüşler ( flashbacks ), iştah ve uyku problemleri , gerginlik , geri çekilme , fiziksel şikâyetler , okul başarısının düşmesi gözlemlenebilir .
Aileler çocuklarına travmatik olayları nasıl anlatmalı ?
Öncelikle her zaman en önemli unsur iletişim . Çocuğunuzu dinlemeniz çok önemli . Onu önemsemenizi , duygularını , düşüncelerini ifade etmesine izin vermenizi ve ne kadar bildiğini , bu konunun onu ne kadar etkilediğini öğrenmenizi tavsiye ediyoruz . Daha sonra çocuğu etkileyen travmatik konu hakkında bilgilenip , onları da anlayacakları dilde , ihtiyaçları olduğu kadar bilgilendirmek gerekli … Sormadıkları , yaşlarına uygun olmayan , detaylı bilgiyi vererek kafalarını karıştırmak çok da doğru değil .
Okula giden ve belirli bir sosyal ortamda bulunan çocuklar için olağan üstü durumlarda uygulanması gereken yöntemler nelerdir ?
Etkilenen çocuklar için yapılması gerekenleri söyle sıralayabiliriz ; Olayla ilgili duygu ve düşüncelerini anlattırmaya çalışın .
14 Şubat bebekmuhabbeti . com