Bağcılar Belediyesi Dergisi | Page 41

BAĞCILAR
HABER

Öğrenciler“ tablet” lendi

Fatih Projesi kapsamında, yeni yılın ilk tablet bilgisayarları, pilot okullardan biri olan Bağcılar Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’ nde öğrencilere dağıtıldı. Programa katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, öğrencilere tabletleri iyi değerlendirmelerini söyledi.

Fatih Projesi kapsamında yeni yılın ilk tablet bilgisayarları, pilot okullardan biri olan Bağcılar Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’ nde düzenlenen törenle öğrencilere dağıtıldı. Programa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Program kapsamında, 9’ uncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlar dağıtıldı. Tabletleri iyi değerlendirmeleri konusunda öğrencilere öğütler veren Vali Mutlu,“ Teknolojiyi eğitimin içerisine koymaya başladık. Galiba bundan sonra bilgiye ulaşma konusunda seri olacağız. Her türlü bilgi, bugünden itibaren parmaklarımızın ucunda olacak. Bütün okullardaki öğrenciler de, sizin gibi, tablet bilgisayarlarına çok yakın zamanda kavuşacaklar inşallah” dedi.
Proje kapsamında İstanbul’ da 7 okulun pilot okul olarak belirlendiğini hatırlatan Mutlu, tablet dağıtımlarına geçtiğimiz yıl Şubat ayında başlandığını ve bu yıl devam ettiğini söyledi.“ Geçen seneki arkadaşlarınız 10’ ncu sınıfta şu anda” diyen Mutlu,“ Geçen sene onlar da tablet bilgisayarlarını almışlardı. Şimdi de Bağcılar Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi’ nde hem 9 hem de 10. sınıf öğrencileri bilgisayarlarına kavuşmuş oldular” diye konuştu.
Sınıflarda etkileşimli tahtanın olduğunu da hatırlatan Vali Mutlu, öğretmenlerin bu konuda eğitimlerini tamamladıklarını söyledi. Mutlu, öğrencilerin yerinde olmayı çok istediğini belirterek“ Gençlik çok farklı bir şey, ben her zaman gençlere‘ şu valiliği vereyim sizlere, ben de şu gençliği alayım’ diyorum
ama kimse çıkmıyor karşıma” ifadelerinde bulundu. Öğrencilerle birlikte, bir sınıfta, sıraya oturan Mutlu, akıllı tahtada gördüğü şiiri okudu. Necip Fazıl Kısakürek’ in“ Canım İstanbul” şiirinin iki mısrasını okuyan Vali Mutlu’ ya daha sonra öğrenciler de eşlik etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ise 2011- 2012 eğitim / öğretim yılı ikinci döneminde hayata geçirilen proje ile öğrencilerin çağdaş imkânlardan yararlanarak derslerine çalıştıklarını söyledi. Yıldız,“ Günümüzde her alanda kullanılan bilişim teknolojisinden, gençlerimiz en iyi şekilde yararlanmak için fırsatları değerlendirecek. Bu fırsatların en önemlilerinden olan Fatih Projesi ile eğitim öğretim daha etkili hale gelecek” dedi.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da öğrencilerle yakından ilgilenerek, başarı dileklerinde bulundu.
40 / ŞUBAT 2013
Subat Sayfalar. indd 40 4 / 2 / 13 10:56 AM