Barça 106 Abril - Maig del 2021 | Page 107

“ En Johan ha estat el personatge més important de la història moderna del FC Barcelona . Sempre el tindrem en el nostre record ”

“ En Johan ha estat el personatge més important de la història moderna del FC Barcelona . Sempre el tindrem en el nostre record ”

JOAN LAPORTA President del FC Barcelona

Dimecres 24 de març es va complir el cinquè aniversari de la mort de Johan Cruyff . Amb motiu d ’ aquesta efemèride el FC Barcelona va voler recordar un dels mites contemporanis del barcelonisme i una de les persones més influents i inspiradores del món del futbol , el llegat del qual no només perdura sinó que es troba plenament vigent . El president Joan Laporta ; el vicepresident primer , Rafael Yuste ; la vicepresidenta institucional , Elena Fort , i la filla de Johan Cruyff , Susila Cruyff , van participar en un acte privat en què van dipositar un ram amb 14 roses vermelles i un de tulipes als peus de l ’ estàtua que recorda l ’ holandès a l ’ esplanada de tribuna del Camp Nou . Els van acompanyar també Jordi Casals , president del Barça B , i Enric Masip , exjugador d ’ handbol del FC Barcelona . Amb aquest gest el Club va voler mantenir encesa la flama del Johan fent-li un petit homenatge i sumant-se a l ’ enyor de la seva família en aquesta data tan assenyalada . L ’ ofrena es va realitzar sota l ’ estàtua ubicada davant l ’ accés de tribuna del Camp Nou , molt a prop de l ’ escultura de Ladislau Kubala . La figura representa una imatge molt icònica i reconeixedora de Cruyff , en un gest molt fotografiat durant la seva etapa com a capità del Barça als anys 70 . S ’ hi pot veure l ’ holandès amb el 9 a la samarreta blaugrana donant indicacions amb el braç , marcant el camí ; un posat que no només va desenvolupar en la seva etapa com a jugador , sinó també en la d ’ entrenador i que , posteriorment , ja retirat , també va exercir en iniciatives socials com la Fundació Johan Cruyff -amb qui col·labora estretament la Fundació Barça- i empresarials , desenvolupades sota el paraigua del World of Johan Cruyff . L ’ escultura , feta de bronze , es va inaugurar l ’ agost del 2019 i és obra de l ’ artista holandesa Corry Ammerlaan van Niekerk . n