Barça 115 Març - Maig del 2023 | Page 82

OBITUARIS

Josep Maria Espinàs , autor de la lletra del ‘ Cant del Barça ’

Dol a la família del FC Barcelona amb la mort de l ’ escriptor , columnista i també cantant Josep Maria Espinàs als 95 anys . Amb motiu del 75è aniversari del Club , l ’ any 1974 va ser l ’ autor , juntament amb Jaume Picas , de la lletra del Cant del Barça , el cinquè i definitiu himne oficial del club blaugrana . Nascut a Barcelona el 7 de març del 1927 , Espinàs era conegut per ser
una persona polifacètica i fundador a principis dels anys seixanta del grup Els Setze Jutges , que tenia com a objectiu normalitzar i defensar l ’ ús del català cantant cançons en aquesta llengua . A més del Cant del Barça , Espinàs deixa milers d ’ articles i més de 90 llibres . En la prèvia del Barça – Sevilla , el Club va retre-li homenatge amb un minut de silenci a l ’ Spotify Camp Nou .
Josep Contreras , exdirectiu
El 25 de desembre passat va morir Josep Contreras i Arjona , figura destacada del futbol català i directiu del FC Barcelona durant la presidència de Josep Lluís Núñez , Joan Gaspart i Josep Maria Bartomeu . Josep Contreras va dedicar gran part de la seva etapa al Barça Atlètic exercint de directiu de la Comissió Esportiva , però també va exercir de vicepresident de la Federació Catalana de Futbol i de president del Gavà .
Encarna Hernández , pionera del bàsquet
Encarna Hernández , coneguda com la Niña del Gancho , va morir el 19 de desembre als 105 anys d ’ edat . Va ser una de les pioneres del bàsquet femení a l ’ estat espanyol , començant a jugar als 13 anys i sent també entrenadora i àrbitre . Va ser jugadora del Club Atlas , del Laietà , i del Barça entre el 1944 i el 1953 . La seva trajectòria , que és única al país , li va valer la medalla d ’ or del Reial Orde del Mèrit Esportiu l ’ any 2020 .
Roberto Dinamita , exjugador del 1r equip
L ’ exjugador brasiler Roberto Dinamita , que va ser futbolista del FC Barcelona durant la temporada 1979 / 80 , ens va deixar el 8 de gener passat als 68 anys . Tot i el seu curt pas per Barcelona , Roberto Dinamita és un ídol al Brasil , ja que és considerat el millor jugador de la història del Vasco de Gama . Encara avui en dia té el rècord de màxim golejador del Brasileirao ( amb 190 gols ) i del Campionat Carioca ( 284 gols ).