Barça 115 Març - Maig del 2023 | Page 8

TROBADA AMB LA BARÇA ACADEMY DE VARSÒVIA

El matí del 13 de febrer passat Robert Lewandowski va compartir una bonica estona amb quaranta joves futbolistes de la Barça Academy de Varsòvia que es trobaven a la Ciutat Esportiva Joan Gamper fent un Barça Academy Clinic . La trobada va ser tota una sorpresa per als joves esportistes , que van quedar bocabadats en veure el seu il·lustre compatriota . De fet , van compartir uns tocs de pilota amb ell , li van fer algunes preguntes i van escoltar els seus consells per si un dia arriben a ser jugadors professionals de futbol . Lewandowski va compartir la seva visita a la delegació polonesa de la Barça Academy amb la defensa del primer equip femení del FC Barcelona Jana Fernández , que va arribar als equips formatius del Club després d ’ haver format part durant dues temporades dels equips de la Barça Escola Barcelona . Aquesta trobada quedarà recollida en el rodatge de la sèrie ‘ We are the Academy ’, que està registrant Barça Studios i es començarà a emetre durant els pròxims mesos a BarçaTV +.
libri i la solució perfecta entre el futbol del moment i els jugadors que tens .
El Barça ha millorat jugant amb quatre migcampistes i dos davanters . Se sent més còmode amb aquest canvi ? No es tracta de la tàctica que utilitzem o del sistema de joc . En el futbol modern has de saber adaptar-te a cada sistema . Per la meva experiència anterior estic acostumat a jugar en diferents sistemes que podien anar canviant durant el partit . Has de saber què fer damunt del terreny de joc depenent de la tàctica que estiguis utilitzant , és molt important adaptar-se i saber com t ’ has de moure en cada sistema . Per a mi no ha estat un problema perquè estic acostumat a jugar en tots els sistemes .
“ Si volem guanyar la Champions no podem cometre els errors que vam cometre . Vam lluitar fins al final , però ja era massa tard ”
“ Xavi ens diu que hem de poder canviar la dinàmica del partit , que no cal esperar a la mitja part per variar algunes coses ”
Vostè , que ha jugat amb molt bons defenses en la seva carrera , havia vist una línia defensiva tan bona com la que formen Araujo , Koundé i Christensen ? Està molt bé la nostra manera de jugar en defensa i és clar que tenim jugadors molt bons en aquesta posició . Per als davanters ens és molt més fàcil jugar amb risc perquè sabem que tenim l ’ esquena ben coberta . I això és molt important . La seguretat també facilita el gol i està bé si podem provar coses noves , no tenim por d ’ arriscar i d ’ intentar trobar una solució en atac . Treballem en equip i , quan saps que tens aquesta mena de jugadors a l ’ esquena , és sempre més fàcil . El primer pas en tots els equips és tenir una bona defensa .