Barça 115 Març - Maig del 2023 | Page 72

El FC Barcelona i la Fundació es van mobilitzar des del primer moment arran del greu terratrèmol a Turquia i Síria que ha causat milers de morts amb diverses accions per donar suport a les víctimes d ’ aquesta terrible catàstrofe
FUNDACIÓ
PODEU FER DONACIONS A LES ENTITATS :

EMERGÈNCIA HUMANITÀRIA A TURQUIA I SÍRIA

El FC Barcelona i la Fundació es van mobilitzar des del primer moment arran del greu terratrèmol a Turquia i Síria que ha causat milers de morts amb diverses accions per donar suport a les víctimes d ’ aquesta terrible catàstrofe
ÀLEX BLANCAFORT FOTOS : © FUNDACIÓ FC BARCELONA

Des que es va rebre la notícia del greu terratrèmol a Turquia i Síria , el Club , a través de la Fundació FC Barcelona , es va posar en marxa per activar formes d ’ ajuda efectiva a les víctimes d ’ aquesta terrible tragèdia , com es fa habitualment en situacions d ’ aquest tipus . Des de la Fundació es considera que l ’ ajuda eficaç passa per treballar conjuntament amb les organitzacions que treballen sobre el terreny i amb les quals col·labora cada dia en projectes conjunts .

En aquest sentit , una de les primeres accions realitzades va ser convidar a fer donacions a aquestes entitats a través d ’ una landing específica que es va crear sobre la catàstrofe al web de la Fundació . Les entitats són : ACNUR , CREU ROJA , SAVE THE CHILDREN , UNICEF , UNRWA i WORLD VISION .
Des de l ’ experiència en aquests tipus de situacions sabem que les operatives per enviar productes de primera necessitat requereixen una infraestructura , logística i unes garanties mínimes que només determinades entitats professionalitzades en acció humanitària poden portar a terme . Per aquesta raó , s ’ han seguit les recomanacions i els criteris de les principals organitzacions catalanes i estatals d ’ ajuda humanitària amb les quals col·labora la Fundació .
D ’ altra banda , durant els partits dels equips professionals del Club s ’ ha emès als videomarcadors i als diversos suports publicitaris de l ’ Spotify Camp Nou , el Palau i l ’ estadi Johan Cruyff un missatge convidant els aficionats a fer donacions a través d ’ un número de bizum a aquestes entitats . Des de la Fundació es considera que la millor manera d ’ ajudar , la més eficaç , és donar suport econòmic a aquestes organitzacions humanitàries que estan treballant directament sobre el terreny .
Paral·lelament , tant el president Joan Laporta com el tècnic Xavi Hernández i diversos jugadors i jugadores dels primers equips de futbol i bàsquet van gravar missatges de suport a les víctimes i afectats del terratrèmol que van ser transmesos pels canals del Club i de la Fundació i a través de les xarxes socials .
També a través de les xarxes socials s ’ ha difós una infografia per sensibilitzar la població sobre la magnitud de la tragèdia amb dades i gràfics molt representatius i impactants dels greus efectes sobre la població que ha tingut aquest terratrèmol tan devastador .
La Fundació del FC Barcelona sempre ha estat i estarà al costat de les persones que es troben en dificultat , en situacions difícils i d ’ alta vulnerabilitat . Per tant , no es tracta d ’ una acció puntual sinó que sempre la societat trobarà el seu suport en moments de dificultat .
En el cas d ’ aquesta tragèdia , la Fundació farà seguiment durant les properes setmanes i mesos de la greu situació que viu la població al sud de Turquia i el nord de Síria per tal de seguir donant suport , dins de les seves possibilitats , a les persones víctimes i afectades pel terratrèmol . I ho farà a través d ’ aquestes organitzacions humanitàries o d ’ alguna intervenció específica . n