Barça 115 Març - Maig del 2023 | Page 54

El Barça torna a impulsar la pràctica de l ’ hoquei patins amb visites dels jugadors a diferents clubs barcelonins
HOQUEI PATINS

UNS ENTRENAMENTS MOLT ESPECIALS

El Barça torna a impulsar la pràctica de l ’ hoquei patins amb visites dels jugadors a diferents clubs barcelonins
ROBERT GÜELL FOTOS : © FC BARCELONA / SARA GORDON

La rutina del dia a dia va aturar-se , de cop i per a tothom , el mes de març del 2020 . Va arribar la pandèmia a Catalunya i les competicions esportives es van interrompre . Tothom tancat a casa . La salut és el més important i els entrenaments , els partits del cap de setmana i les competicions deixaven de ser una prioritat . La incertesa era màxima i l ’ hoquei patins d ’ alt nivell i el formatiu , igual que la resta d ’ esports , van passar a un segon pla . També es van suspendre les activitats fora de l ’ àmbit competitiu , que són tant o més importants com les visites que feia la plantilla del FC Barcelona d ’ hoquei a joves practicants d ’ aquest esport . Tres temporades després , el costum s ’ ha recuperat i els beneficiats han estat diferents entitats de la ciutat de Barcelona i de l ’ àrea metropolitana .

Jugadors com Sergi Panadero , Sergi Llorca , Carles Grau , Marc Grau , Helder Nunes i Joao Rodrigues ja han visitat aquest curs 2022 / 23 uns quants clubs barcelonins , com ara el Claret , el Martinenc i l ’ Horta . S ’ han posat els patins , han agafat l ’ estic i han entrenat amb els nens i nenes d ’ aquestes entitats , generant un somriure i una experiència difícil d ’ oblidar pels joves practicants d ’ hoquei . “ Fa molt de temps que no podíem fer aquestes visites i , per a nosaltres , és una alegria veure tants nens jugant a hoquei . Fa quatre dies nosaltres érem petits i teníem els jugadors del Barça com a referents ”, comenta Sergi Llorca .
L ’ objectiu és molt clar : ajudar els clubs barcelonins a mantenir viva la flama de l ’ hoquei patins i promocionar un esport que , durant el confinament , els nens i nenes van haver de deixar de practicar . “ Sempre és gratificant fer aquestes visites perquè als nens els fa molta il·lusió i tornen cap a casa amb un somriure ”, expressa el capità Sergi Panadero des de la pista del Claret . A més del somriure , els joves també tornen cap a casa amb fotografies , pòsters , estics i samarretes signades per jugadors que veuen al Palau Blaugrana o a la televisió .
Tots aquests jugadors que ara competeixen per aconseguir títols van ser petits en el seu dia i somiaven arribar al Barça . Per ells també rebre les visites dels seus ídols era un gran al·licient . Un entrenament qualsevol es convertia en un entrenament inoblidable . “ Veure ’ ns de prop és una alegria per a ells ”, comenta el portuguès Helder Nunes des d ’ Horta , mentre que Pau Bargalló destaca que als nens i nenes “ els agrada compartir experiències ” amb ells “ i s ’ ho passen molt bé ”.
A l ’ hora de passar-ho bé , tampoc es queden enrere els mateixos jugadors blaugrana , que gaudeixen de valent amb un entrenament molt més distès que els que realitzen al Palau Blaugrana . Responen a les inquietuds dels nens i també els ensenyen petits detalls que els poden servir a
Sergi Llorca : “ Feia molt que no podíem fer aquestes visites . És una alegria veure tants nens i nenes jugant a hoquei ”
Pau Bargalló : “ Els agrada molt compartir experiències amb nosaltres i s ’ ho passen força bé ”