Barça 115 Març - Maig del 2023 | Page 53

“ Al Ribera Navarra em vaig formar com a jugador complet i a Valdepeñas vaig aprendre a competir ”
“ Velasco és el millor del món . Crea un gran ambient de feina , és una eminència , un líder i ens ajuda molt ” negaré que vaig tenir les meves pors , perquè fitxava pel millor club del món , però ara estic molt feliç . M ’ he trobat amb un grup humà increïble , que m ’ ajuda en tot i facilita el meu dia a dia i la meva feina .
Pocs jugadors poden dir que han arribat o tornat al Barça fins a tres vegades ... Sí , no he tingut una carrera gens habitual ( riu ). Quan era petit , i després de començar al Montcada , arribar a un club com el Barça em va il·lusionar molt i m ’ ho vaig passar molt bé . Després de passar pel Santa Coloma , i de debutar en el primer equip , vaig decidir fitxar pel filial del Barça . En aquell moment potser era fer un pas enrere , perquè el Barça B jugava a Segona , però amb el temps he vist que aquella temporada 2016 / 17 em va ajudar a créixer . Va anar genial , vam guanyar la Lliga de Segona i fins i tot vaig tenir el plaer de debutar amb el primer equip . No ho canvio per res . Igual que tampoc canvio el meu pas pel Ribera Navarra i el Valdepeñas , on vaig fer la mili i vaig conèixer la realitat del futbol sala espanyol . Això m ’ ha permès tornar més fet , amb més experiència . Estic fent realitat un somni i espero que aquest retorn ja sigui el definitiu .
Després de debutar en el primer equip del Barça quan estava al filial , què li va fer prendre la decisió de marxar ? Tenia clar que el meu objectiu era jugar a Primera i el Ribera Navarra em va oferir l ’ oportunitat . No em vaig equivocar . A Tudela em vaig formar , vaig seguir creixent com a jugador i , després de passar pel Valdepeñas , vaig poder tornar al Palau més consagrat . Sempre he tingut al cap tornar , tot i que ningú t ’ ho pot assegurar . Però és cert que durant tot aquest temps hem estat en contacte amb el Barça i , després d ’ un any molt bo a Valdepeñas , aquí estic de nou .
Ha tornat sent un jugador molt més complet . Des que va marxar fins ara , en quin aspecte del joc creu que ha millorat més ? Vaig marxar molt jove i he après molt . També he millorat molt físicament . Durant aquest període he jugat a dos clubs molt diferents . Amb el Ribera Navarra em vaig començar a formar com un jugador complet . Després , a Valdepeñas , amb David Ramos , vaig aprendre a competir . Crec que he aprofitat bé la meva oportunitat i he crescut com a jugador . He tornat sent una millor versió de mi mateix .
Durant la seva carrera ha tingut grans entrenadors . Què li està oferint Jesús Velasco ? És el millor del món . El que més m ’ agrada és la tranquil·litat amb què porta el grup . Crea un gran ambient de feina i això després es nota . És una eminència , un líder , i ens ajuda molt . Tots els jugadors , a més , l ’ escoltem i aprenem d ’ ell . A nivell personal , és molt proper . A mi m ’ està ajudant molt . És el millor entrenador possible .
Velasco és clau perquè vostè s ’ estigui destapant com a golejador ?
Sí , especialment per l ’ estil de joc que vol practicar , perquè entén el futbol sala com un espectacle . I m ’ estic trobant molt bé . És cert que aquí tenim moltes més ocasions que els rivals i , en el meu cas , com que soc un que arriba , un jugador físic i que corre molt , m ’ afavoreix . M ’ estic aprofitant d ’ això , però també dels meus companys , que m ’ ajuden a veure la porteria més gran i el porter més petit . De totes maneres , tinc clar que la meva feina és una altra , que és aportar físic i velocitat a l ’ equip i ajudar en tot el que faci falta per assolir els objectius . n