Barça 115 Març - Maig del 2023 | Page 5

Segons Robert Lewandowski , el Barça ha trobat la via per tornar a guanyar títols i tindrà un futur esplendorós liderat per futbolistes com Gavi , Pedri , Balde , Ansu i Araujo . El dorsal ‘ 9 ’ adverteix , però , que un equip no es fa gran de la nit al dia . Respectat i admirat pels seus companys , Lewy assumeix amb naturalitat el seu lideratge a dins i a fora del vestidor , destaca la manera de veure el futbol de Xavi Hernández i considera que cal adaptar l ’ estil als nous temps , perquè el futbol evoluciona . De tot plegat en parla en conversa amb aquesta revista .

Fa més de mig any que és amb nosaltres . El Barça és com se l ’ imaginava ? Sap ? Quan sabia que era segur que vindria a Barcelona , em van venir molts pensaments al cap . Pensava : “ Tant se val com vagin les coses , per a tu serà com un repte , aprendràs de tot el que vegis ”. No m ’ importa si trobo alguna cosa inesperada , miro de fer sempre que tot sigui positiu . M ’ agrada com funciona i la imatge del Club . És bonic , una experiència nova i bonica per a mi . La visc , a més , amb la felicitat que dona fer coses positives .
Què és el que més l ’ ha sorprès del Club ? La gent és molt oberta i miren d ’ ajudar-te sempre . Intenten que et sentis còmode . Són molt honestos i volen fer sentir els jugadors com a casa . Aquesta és una sensació que tinc des del primer moment .
Un dels motius pels quals va fitxar és per ajudar a tornar el Barça a l ’ elit . Li sembla que s ’ ha trobat el camí ? Crec que hem trobat la manera , sí . El primer mes d ’ estar aquí ja vaig veure que hi havia molt de potencial , però en el futbol no es fàcil canviar les coses en només una setmana o en un mes . S ’ ha de ser pacient , es necessita temps . Ara veig que tot va pel bon camí , perquè tenim molts jugadors joves . Ells , precisament , necessiten més temps per sentir i entendre les coses , per canviar la seva mentalitat . No és com si prems un botó i tot canvia . Em sembla que a la primera part de la temporada en algunes coses anàvem bé , però de vegades cometíem errors que es podien evitar . En aquesta segona meitat de la temporada ho veig tot molt millor . Com a equip , com a club , hem fet un pas molt gran cap endavant . I sé que encara podem millorar .
Creu que és possible guanyar la Lliga i la Copa del Rei ? Hem de creure que tot és possible , però encara és aviat per pensar-hi . A la Lliga estem en una bona posició però encara ens queden molts partits i hem de demostrar que podem fer-ho millor que en els partits que hem guanyat per 1-0 . A la Copa , la nostra meta és arribar a la final ,