Barça 115 Març - Maig del 2023 | Page 45

Tina González

VIC , 14 / 03 / 1973
PSICÒLOGA

Nagore Ferrero

BARAKALDO , 22 / 04 / 1991
PSICÒLOGA
Va tenir el primer contacte amb persones amb discapacitat intel·lectual quan , amb 16 anys , feia un voluntariat de lleure i esport . De fet , va haver de deixar-ho per força per començar a estudiar la carrera de psicologia . Les seves primeres feines com a psicòloga van ser en diferents empreses de la comarca d ’ Osona , en l ’ àmbit dels recursos humans . L ’ experiència viscuda durant la seva adolescència , però , li va fer reorientar la seva vida professional i va acabar treballant a la Fundació Sant Tomàs . Va ser la psicòloga del centre durant vuit anys i , ara mateix , és la directora de l ’ Àrea Laboral de les Persones Discapacitades d ’ aquesta entitat .
És graduada en Psicologia , Màster en Intervenció Psicosocial , i la seva trajectòria professional ha estat enfocada sempre a l ’ àmbit social . Ha treballat com a investigadora a la universitat , en projectes de salut per a la tercera edat , i ha viscut una temporada a Polònia , participant en projectes de voluntariat amb la comunitat romaní . En tot cas , el seu interès principal sempre ha estat l ’ àmbit de la discapacitat intel·lectual . La seva mare , que és especialista en educació especial , li va transmetre l ’ amor per aquesta professió i la Nagore ha enriquit els seus coneixements en diverses entitats al País Basc i a Catalunya , treballant en projectes de temps lliure i en pisos-residència .

Jesús Unzué

PAMPLONA , 25 / 12 / 1993

Franchu ,

PREPARADOR DE PORTERS sempre en el record

És el fill de l ’ estimat Juan Carlos Unzué , porter del Barça entre el 1988 i el 1990 . L ’ any 2003 , amb 10 anys , quan el seu pare formava part del cos tècnic de Frank Rijkaard , va arribar a Barcelona i va jugar en les categories inferiors blaugrana fins que va ser juvenil de segon any . Graduat en Ciències de l ’ Activitat Física i l ’ Esport i titulat com a especialista en l ’ entrenament de porters per la RFEF , actualment cursa les pràctiques del títol UEFA A . Va viure una temporada a Charlotte ( EUA ), com a integrant de l ’ Escola del Barça , abans de tornar per entrenar els porters de la Masia , una feina que duu a terme des de fa quatre temporades , dues de les quals com a coordinador . Jesús Unzué és el responsable de l ’ àrea de porters del Fundació Barça Genuine , en què també hi treballen dos especialistes més , Cristian Lelli i Àlex Sánchez .
El 17 d ’ octubre del 2022 , el cos tècnic i la plantilla del Fundació Barça Genuine van patir un cop molt dur amb la mort de Francesc Martínez , Franchu . Va ser entrenador i psicòleg i , pel seu tarannà sempre positiu , es va guanyar l ’ estima dels seus companys i dels jugadors i jugadores de l ’ equip . Francesc Martínez va traspassar amb només 52 anys , després d ’ una llarga malaltia .