Barça 115 Març - Maig del 2023 | Page 34

BASILEA , MESSI I XAVI

La figura de Juan Manuel Asensi està lligada a grans moments de la història del Barça . Protagonista principal del 0-5 al Bernabéu del 1974 , marcant dos gols , va ser qui va aixecar al cel de Basilea la llegendària Recopa guanyada el 1979 . Per si no n ’ hi hagués prou , va ser el primer entrenador que va trobar Xavi Hernández en el futbol formatiu i va avalar la incorporació de Messi quan aquest acabava d ’ arribar de l ’ Argentina .
Més encara que el 0-5 , el seu millor record blaugrana és Basilea ? Sí . Allò va ser espectacular . No he vist , ni he viscut res igual . Recordo que quan vam sortir al camp i vam veure totes aquelles banderes catalanes i blaugrana en Charly
[ Rexach ] em va dir : “ Osti , Joan , com no guanyem avui no podrem tornar a Barcelona ”.
És impossible no ser un culer més després de viure aquella experiència , oi ? Exacte , és impossible no ser del Barça per tota la vida després d ’ allò . A mí que no em toquin Barcelona . Els que hem vingut de fora i ens hem sabut integrar a Catalunya , el Barça i la seva gent , que no ens toquin Barcelona .
És veritat que va signar un informe favorable a Messi ? No sé on pararà , però és així . Un dia , el director esportiu del futbol formatiu , que era Quimet Rifé , ens va demanar als entrenadors de la base que opinéssim sobre un jugador de 13 anys que acabava d ’ arribar des de l ’ Argentina . Quan el vaig veure em va semblar que era molt petit , però en el partidet que van muntar …, mare meva : pim , pam , gol a cada moment . S ’ havia de fitxar , sí o sí . M ’ agradaria recuperar aquell document que vaig signar .
Com era el Xavi que va arribar al Barça des de Terrassa i que vostè va entrenar a les categories inferiors ? Era un nen educat , tranquil i callat . I molt bon futbolista . Va arribar per jugar d ’ interior , però jo el vaig canviar de posició perquè jugués com a mig centre i l ’ equip va funcionar molt bé . n

President des del 17 de gener

Asensi va ser proclamat president de l ’ Agrupació de Jugadors el dimarts 17 de gener , en l ’ assemblea de socis i sòcies celebrada a l ’ Auditori del Club amb la presència del president Joan Laporta , els vicepresidents Rafael Yuste i Elena Fort , i els directius Aureli Mas i Josep Ignasi Macià . La reunió va validar la seva candidatura , l ’ única que havia concorregut en el procés electoral iniciat a finals de novembre . L ’ exfutbolista blaugrana treballarà amb una junta formada per 13 directius més : David Almazán , Oscar Arpón , Josep Maria Comadevall , Pere Valentí Mora , Julio Alberto Moreno , Antoni Olmo , Félix Palomares , José Joaquín Albaladejo , Marcial Pina , Miguel Reina , Manuel Tomé , Esteban Vigo i Rafael Zuviría .