Barça 115 Març - Maig del 2023 | Page 19

“ M ’ ha tocat força , m ’ ha fet molt de mal ... Va ser un gran jugador i un gran company . Era un lluitador ”
BERND SCHUSTER
“ Ho sento en l ’ ànima , amic Marcos . Sempre al meu cor ”
RAMON MARIA CALDERÉ
“ Era un home alegre i amic dels seus amics . Que es prepari , perquè quan jo hi vagi tornaré a ensenyar-li a jugar ”
MIGUELI
“ Teníem amistat i estàvem molt junts . És un pal molt gran . El seu currículum com a futbolista parla per si mateix ”
JOSÉ RAMON ALEXANCO
“ T ’ estimo amic ”
JULIO ALBERTO
En els cinc anys que va passar al FC Barcelona va coincidir amb futbolistes com ara Maradona , Schuster , Carrasco , Migueli , Urruti i el seu íntim amic Julio Alberto . En aquest temps va estar a les ordres d ’ Udo Lattek , José Luis Romero , César Luis Menotti i Terry Venables . Després va tornar a l ’ Atlètic , va jugar una temporada al Logronyès i va penjar les botes , amb només 32 anys , a Segona B , de nou amb el Racing . Entre les temporades 1995 / 96 i 2007 / 08 , va seure a les banquetes d ’ un bon grapat d ’ equips : Rayo Vallecano , Racing de Santander , Sevilla , Atlètic de Madrid , Reial Saragossa , Reial Valladolid , Màlaga CF i Granada 74 . Des d ’ aleshores , Marcos Alonso Peña va ser comentarista televisiu i va col·laborar en diferents mitjans de comunicació . Per tot plegat , la seva mort , amb només 63 anys , després d ’ una llarga malaltia , ha colpejat especialment el món del futbol . n

En nom del pare

Marcos Alonso Mendoza va estar al costat del seu pare fins a l ’ últim moment . De fet , el seu fitxatge pel FC Barcelona , l ’ estiu del 2022 , a més de fer realitat el somni de vestir de blaugrana , com ell , li va permetre viure més a prop seu en els últims mesos de vida que li quedaven . La vida professional del dorsal ‘ 17 ’ del Barça ha estat molt lligada a la del seu progenitor : a més de referent , ha estat el seu principal conseller . El fort lligam que hi havia entre pare i fill queda palès en la informació que va revelar el periodista José María Garcia en una entrevista a Radio Marca , el dia de la mort de Marcos Alonso Peña . Garcia va assegurar que Marcos Alonso Mendoza tenia la voluntat de renunciar al Mundial del Qatar , en el cas que Luis Enrique l ’ hagués convocat , per tal d ’ estar amb el seu pare . Aquest , però , li va dir que el millor homenatge que li podia fer era convertir-se en mundialista .
Així va volar Marcos Alonso Peña a La Romareda per marcar , en l ’ últim minut , el gol decisiu de la final de Copa del 1983 , contra el Reial Madrid .
FOTO : FERRAN ZUERAS / ‘ SPORT ’ FOTO : © FC BARCELONA / GERMÁN PARGA