Barça 113 Setembre - Octubre del 2022 - Page 93

El Club completa l ’ activació de les palanques econòmiques

Els nous acords preveuen l ’ ampliació del 15 % de l ’ entesa amb Sixth Street pels drets televisius i la venda de del 49 % de Barça Studios a parts iguals entre Socios . com i Orpheus Media
FOTOS : © FC BARCELONA GERMÁN PARGA

Durant les últimes setmanes el FC Barcelona ha completat l ’ activació de les palanques econòmiques que es van activar per primer cop el mes de juny amb la venda a Sixth Street del 10 % dels drets televisius del Club a LaLiga . Aquesta operació per dotar la casa de solidesa financera i competitivitat es va ampliar primerament amb l ’ anunci , a finals de juliol , de la venda d ’ un percentatge addicional del 15 % dels drets de televisió també a Sixth Street . Amb aquesta segona transacció , aquesta companyia ha rebut en total el 25 % dels drets de televisió de LaLiga que corresponen al Club durant els propers 25 anys . Aquesta corporació d ’ inversió global gestiona més de 60.000 milions de dòlars en actius de diverses de les organitzacions esportives més importants del món .

Segons Joan Laporta , aquesta entesa aporta “ un augment significatiu ” de la solidesa financera del Club ; una solvència que tindrà com a màxims baluards “ la flexibilitat i l ’ experiència multiplataforma ” de Sixth Street , segons paraules d ’ Alan Waxman , cofundador i conseller delegat d ’ aquesta corporació .
El cicle de palanques es va tancar amb l ’ anunci de la venda del 49 % de Barça Studios . D ’ una banda , el primer 24,5 %, a l ’ empresa Socios . com per un import de 100 milions d ’ euros amb l ’ objectiu d ’ accelerar el creixement de l ’ estratègia audiovisual i de blockchain , NFT i Web . 3 del Club . I , posteriorment , l ’ altre 24,5 %, adjudicat també per un import de 100 milions a l ’ empresa Orpheus Media , administrada per Jaume Roures , productor audiovisual amb una extensa trajectòria en la creació de continguts audiovisuals i digitals .
Aquestes vendes es van fer seguint el mandat de la massa social aprovat en l ’ Assemblea General de Socis i Sòcies del FC Barcelona celebrada el 23 d ’ octubre del 2021 . n