Gökhan Suülker ve Yasin Sakaloğlu ile birlikte 2017 yılında kurdukları Reborn Training Club ’ ı ‘ fonksiyonel antrenmanlar sunan bir sosyal kulüp ’ olarak tanımlayan Şamil Kuş , hayatın sürekli olarak yeni başlangıçlar sunabilecek bir döngü içinde hareket ettiğini ve Reborn olarak bu döngüye uygun bir anlayışla eğitim verdiklerini söyledi .
Spor yapmak isteyenlerin sadece fizyolojik değil , mental motivasyonlarını da yüksek tutma amacıyla çalıştıklarını belirten Şamil Kuş ; tüm antrenman süreçlerinde bu hedefi hayata geçirecek programları uyguladıklarını ifade etti .
Sporun bir trend olmayıp , bir yaşam biçimi olduğunun altını çizen Şamil Kuş , sporun sürdürülebilir bir şekilde yapılabilmesi için tercihlerin önemli olduğuna dikkat çekti .
Pandemi ile beraber büyük tesisler yerine bireysel antrenörler tercih edilmeye başlandı . Tüm bunlar Reborn eski öğrencileri için normalken , yeni öğrenciler için ise ‘ yeni normal ’.
With the pandemic , individual trainers have started to be preferred much rather than large facilities . While all this is considered normal for Reborn ’ s former students , it ’ s the “ new normal ” for new students .
Mr . Şamil Kuş defines Reborn Training Club , which he founded with Gökhan Suülker and Yasin Sakaloğlu in 2017 , as ‘ a social club that offers functional training ’ and says that life constantly moves in a cycle that can offer new beginnings and that as Reborn , they provide training with an understanding in line with this cycle .
Stating that those who want to do sports work with the aim of keeping not only their physiological but also their mental motivation high , Mr . Şamil Kuş states that they act within programs that will realize this goal in all training processes .
Mr . Şamil Kuş , who emphasizes that doing sports is not a trend but a way of life , points out that preferences are important in order to do sports regularly .
Öncelikle kısaca kendinizden ve Reborn ’ dan bahsedebilir misiniz ? Reborn oldukça iddialı bir isim aslında . Bu ismin hakkını verebilecek ve Reborn farkı diyebileceğimiz neler var çalışmalarınız arasında ? Lisansımı alıp bir spor eğitmeni olarak göreve başladığımda 11 yaşındaydım . Çok küçük yaşlardan itibaren profesyonel olarak hayatımın içinde var olan spor , kariyerimin de şekillenmesinde etken oldu . Marmara Üniversitesi Spor Akademisi ’ ndeki lisans eğitimimin ardından Amerika ’ ya gidip kondisyonerlik eğitimi aldım .
2017 yılında ise ‘ fonksiyonel antrenmanlar sunan bir sosyal kulüp ’ misyonuyla Reborn Training Club ’ ı kurduk . Reborn , hayatın , peşi sıra yeniden doğuşlardan oluştuğu gerçeğini tanımlıyor . Eğitmen kadromuz da bu farkındalığa sahip ve bunu bir motivasyona dönüştürme hedefi ile hareket ediyor .
Öğrencilerimizin fizyolojik ve mental performanslarını bu felsefe doğrultusunda yükseltmek ve hep en üst seviyede tutmaya çalışmak temel önceliğimizi oluşturuyor . Antrenman önü , antrenman içi , antrenman sonrası bütün çalışmalarımız bunun üzerinden ilerliyor .
First of all , can you briefly tell us about yourself and Reborn ? Reborn is actually quite ambitious name . What are some of your works that can justify this name and that we can call the difference of Reborn ? I was 11 years old when I got my license and started working as a fitness trainer . It was the factor that shaped my sports career , which has been in my professional life from a very young age . After graduating from Marmara University Sports Academy , I went to the United States and studied conditioning .
In 2017 , we established Reborn Training Club with the mission of “ a social club offering functional training ”. Reborn describes the fact that life consists of successive rebirths . Our trainer staff also has this awareness and acts with the goal of turning it into motivation .
Our main priority is to increase the physiological and mental performance of our students in line with this
ARGEMONIA
Pandemi sonrası Reborn için yeni normal diyebileceğimiz neler oluştu ? Ortaya koyduğu kısıtlılıklarla hemen tüm sektörleri etkileyen pandemiden spor salonları da önemli ölçüde etkilendi . Pek çok alanda tercih edilen yerellik ve butikleşme mantığı , spor tesislerine de yerleşti . Fazla kabalık olan alanların sağlıksız olarak kabul edilmesi ile büyük spor tesisleri yerini daha küçük tesislere bıraktı . Bireysel antrenör yönelimi arttı ve açık alanı olan tesisler tercih sebebi oldu .
Tüm bunlara Reborn eski öğrencileri için normal , yeni öğrencileri için yeni normal diyebiliriz .
Pandemiden sonra spor ve sağlıklı yaşam programlarına olan talebi insanların sağlık konusundaki farkındalıkları olarak mı yoksa , artan boş zamana yönelik oluşan bir hobi olarak mı okumak lazım ? Pandemi öncesinde insanların spor salonuna gelmeden önceki durakları ; kardiyolog , diyetisyen , ortopedist ya da psikolog
September October November December 2021 45