AMNYTT AMNYTT.no 6/2022 | Page 40

Pressemeldinger

Pressemeldinger

Signerte Cautus Geo for å overvåke middelalderen

NIKU har signert ny rammeavtale . – Cautus Web er utrolig viktig for oss , sier arkeolog Vibeke Vandrup Martens . – En flott bekreftelse for våre løsninger , sier CTO Lars Krangnes i Cautus Geo . og beskriver mulige tiltak der bevaringsforhold for kulturminner kan komme under press , sier Stein Brock Olsen i Cowi .
NIKU ( Norsk institutt for kulturminneforskning ) har signert ny rammeavtale for « miljøovervåkning av kulturlag » med Cowi . Cautus Geo er underleverandør og står for instrumentering , innsamling og håndtering av data . – Vi har flere rammeavtaler med NIKU . De løper videre . Vi er fornøyd med å fortsette samarbeidet med Cautus Geo på disse avtalene . Det gjør oss komplette . Cautus Geo har alt av teknikk , så gjør vi i Cowi analyser

Det nye MAXXDRIVE ® XD industrigiret fra NORD for løfteutstyr av alle slag

Løfteapplikasjoner stiller spesielle krav til installasjonsplassen for frekvensomformere . Med MAXXDRIVE ® XD har NORD DRIVESYSTEMS nå utviklet et industrigir med økt senteravstand som er ideelt egnet til den U-formede konfigurasjonen av driv , motor og kabeltrommel .
Med de nye MAXXDRIVE ® XD industrigirene tetter drivspesialisten fra Nord-Tyskland et gap i sin portefølje . ” Vi kan nå tilby våre kunder den komplette pakken med løpeutstyr og løfteutstyrsdrift for kraner fra en enkelt kilde ”, sa Jörg Niermann , markedssjef i NORD . Som for alle NORD-gir vil det velprøvde prinsippet med robust UNICASE-hus brukes . Under utviklingen ble MAXXDRIVE ® XD-huset spesielt designet for løfteapplikasjoner og optimert for nedadgående belastninger . Det langstrakte arrangementet av girtrinn muliggjør også en mekanisk skreddersydd dimensjonering av giret med tilstrekkelig senteravstand - og unngår dermed en ellers alt for vanlig overdimensjonering .