AMNYTT AMNYTT.no 6/2022 | Page 38

38 / 92

AMNYTT NR . 6 2022
Vi er midt i den digitale reise , sier Jensen
Det arbeides mye med å få medarbeiderne til å være interessert i å ta del i den digitale reisen . Skal vi lykkes må de ansatte være aktive i arbeidet med å endre firmaet . For å oppnå det legges det vekt på å få et miljø for endringer og teknisk nysgjerrighet . - Det ser ut til at vi har lykkes med å skape et godt arbeidsmiljø for utvikling i selskapet , sa Jensen .
ctrlX AUTOMATION er kjernen i digitaliseringsreisen Da Bosch Rexroth startet utviklingen av PLS konseptet ctrlX AUTOMATION hadde selskapet en stor fordel . I utviklingen hadde de ikke behov for å ta hensyn til tidligere løsninger . Derfor var det enkelt å utnytte alle muligheter som ligger i brukervennlige IT løsninger . I bunnen benyttes Linux operativsystem og åpne standarder . Utvikling av kontrollsystemet er basert på appog IoT-teknologi . Kostnadsbesparelser ved utvikling av en kontrolløsning sammenlignet med tradisjonell løsning kan ligge mellom 30 og 50 prosent . Kontrolleren kan være fysisk eller virtuell på PC . Kjernen i systemet kalles enkelt nok ; ctrlX Core . Funksjonalitet bygges med apper og systemet er skalerbart . Selskapet planlegger at hele porteføljen skal være ferdig utviklet i løpet av 2024 .
Mange interesserte kunder AMNYTT hadde en prat med produktansvarlig Ali Babar . Han har arbeidet med ctrlX AUTOMATION siden produktet ble lansert i 2019 . – Vi er i dia-