AMNYTT AMNYTT.no 6/2022 | Page 20

Pressemeldinger

Pressemeldinger

KUKA . AppTech gjør programmering både enklere og raskere

Rask og sikker programmering i kombinasjon med stor enkelhet – det er hva konseptet KUKA . AppTech handler om .
– Det er en veldig praktisk løsning som tar robotprogrammeringen til et nytt og svært brukervennlig nivå , sier Micael Amandusson , channel manager i KUKA Nordic . Det som gjør KUKA . AppTech spesiell , er en oppbygging i moduler . Programvaren bruker forhåndsdefinerte strukturer og sekvenser . Dette kan i korthet sammenlignes med tiden for 30 år siden , da hjemmedatamaskinene gikk fra å kreve en viss kunnskap i programspråk , til at Microsofts Windows-miljø og Appledatamaskinene slo gjennom .
– Vi snakker om en sterk forenkling , der du ikke trenger eksamen fra en teknisk høyskole for å programmere . Også nybegynnere på roboter henger med , sier Micael Amandusson . Men KUKA . AppTech gjør det ikke bare enklere . Den gjør det også raskere . – Robotene er i drift på rekordtid . Tidsbesparelsen er omtrent 30 prosent .

SINAMICS G120C

Som en ekte allrounder definerer den kompakte SINAMICS G120C-omformeren nye standarder for rammestørrelse , raske idriftsettelsestider , enkel installasjon og høy integrert funksjonalitet , f . eks . for transportbånd , blandere , ekstrudere , pumper , vifter , kompressorer og enkle industrimaskiner .
Robust , kompakt system for krevende omgivelses- forhold
Enkel håndtering . Ukomplisert montering , drift og igangkjøring
Side ved side montering uten belastningsreduksjon
Kostnadsbesparelser gjennom energireduserende funksjoner som ECO-modus og PROFIenergy
Rammestørrelsen FSAA fra 0,55 kW opp til 2,2 kW er et virkelig høydepunkt der plassbehovet er avgjørende , men med samme krave til kraft og ytelse .