AMNYTT amnytt.no 4/2022 | Page 27

27 / 75

AMNYTT NR . 4 2022

” Vi tar et løft i tiden fremover for å øke produksjonskapasiteten ”

Øker kapasiteten I tillegg til husets 10 AIV-er som transporterer deler og varer mellom produksjonscellene , transporteres også en liten del med conveyor . Når linjen kjører på fullt , produseres en batterimodul hvert 6 . minutt . – Vi tar et løft i tiden fremover for å øke produksjonskapasiteten fra årsskiftet , forteller Espeland , og legger til : – Vi øker kapasiteten og buffere i linjen for å ha en mer effektiv logistikk . Dette vil gjøre at varene står klare når linjen eller robotene er klare til å ta imot . Hver dag sitter innkjøpsavdelingen og kjemper for å få i hus de komponentene selskapet trenger . Espeland forteller at hovedkontoret i Bergen har 162 ansatte , og at antallet stadig øker . – Vi har hatt en enorm vekst siden jeg begynte her i 2018 . Corvus har nå først en del oppgraderinger i produksjonslinjen for å optimalisere logistikk og øke kapasiteten .
– Planleggingen av steg to er i emning , og når vi har solgt et visst antall batterier trykkes det på knappen for å gjøre ytterligere tiltak , avslører Espeland .
Solide eiere På trappene er også planlegging av et prosjekt for å etablere en ny og større fabrikk her i Bergen . – En intern prosjektleder er kommet langt med planleggingen , og vi er i en prosess for å få dette godkjent i styret , forteller Espeland , og utdyper : – Tomten er klar og vi har en intensjonsavtale på plass . Siste nå er at Corvus Energy er i ferd med å etablere en fabrikk i USA , som skal produsere allerede nå i år . – Vi overtok lokalet i Washington State 1 . juni , så det er ganske ferskt ! Og så har vi produksjon i Vancouver Canada , avslutter fabrikksjef Frank Espeland . Med tunge , solide aktører på eiersiden som Equinor , Hydro , Shell , BW Offshore samt en Canadisk investorgruppe , kommer vi helt sikkert til å høre mer fra suksessbedriften Corvus Energy !