AMNYTT amnytt.no 4/2022 | Page 21

Pressemeldinger

Pressemeldinger

Trend Micro oppdaget over 200 falske Android-apper som stjeler påloggingsinformasjon til Facebook-brukere og kryptovalutaer

IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro oppdaget nylig en rekke apper på Google Play som er designet for å utføre ondsinnede aktiviteter som å stjele påloggingsinformasjon og annen sensitiv persondata , inkludert private nøkler til kryptovaluta .
Facestealer-varianter forkledd som trenings- og fotoredigeringsapper Det er snakk om over 200 falske apper på Google Play , og siden flere av dem har blitt installert over 100.000 ganger , kan konsekvensene bli store for svært mange . Spionprogramvaren Facestealer ble for første gang dokumentert tilbake til juli 2021 i en rapport fra Dr . Web , som i detaljer forklarte hvordan brukernavn og passord til Facebook ble stjålet ved hjelp av falske apper på Google Play . De stjålne Facebook-brukerne kunne deretter bli brukt til å kompromittere Facebook-brukerne for alt fra falske innlegg , annonseroboter , nettfiske og løsepengevirus . I likhet med spionprogramvaren Joker , endrer Facestealer koden seg ofte . Det har ført til mange varianter , som også gjør den skadelige programvaren vanskeligere å oppdage . Siden juli 2021 har Facestealer-programvaren frekventert i Google Play gjennom stadig nye falske apper .