Ammatillisen koulutuksen eKampus 2025/2035-visio Joulukuu 2021 | Page 4

eKAMPUS RAKENNUSAINEET

4

Oppilaitoksen toimintaympäristö voidaan jakaa kolmeen eri kampukseen (kuvio 1); Oppilaitoskampus koostuu fyysisistä luokkatiloista, joissa oppilaitos tarjoaa opetusta opiskelijoilleen. Oppimista tapahtuu myös työelämäkampuksella, esimerkiksi työelämässä tapahtuvan oppimisen aikana, jolloin opiskelija perehtyy käytännössä ammattialansa työtehtäviin yrityksessä. Näiden kahden tutun kampuksen lisäksi moni oppilaitos kehittää omaa eKampusta, mikä mahdollistaa myös ajasta ja paikasta riippumattoman oppimisen digitaalisissa  oppimisympäristöissä. Oppilaitoksen eri kampuksien toiminta on sidoksissa toisiinsa, minkä seurauksena näiden välille muodostuu erilaisia rajapintoja.

Kuvio 1: eKampus osana oppilaitoksen toimintaympäristöä

eKampus toimii rajapintojen hälventäjänä oppilaitoksen ja työelämän välillä. Avointen ja joustavien rajapintojen avulla mahdollistetaan sujuvat siirtymät kampuksien välillä. Joustavat opetusjärjestelyt mahdollistavat opintojen opiskelun samanaikaisesti eri kampuksilla. Oppimistavoitteiden saavuttaminen on yksilöllisempää ja työelämän osaamistarpeisiin voidaan vastata tehokkaammin. Kampusekosysteemi varmentaa toimintaympäristöjen tasa-arvoisen saavutettavuuden.

eKampuksen digitaalisen toimintaympäristön rakenne on hyvin samankaltainen oppilaitoskampuksen kanssa. Sen tuki- ja ohjauspalvelut sekä opintojen suoritusmahdollisuudet ovat digitaalisessa muodossa ja niissä hyödynnetään automatisoituja toimintoja. Nämä palvelut tukevat osaltaan myös oppilaitoskampuksen ja työelämäkampuksen toimintaa. Hallinnon prosessit ja työtavat digitalisoituvat ja eKampus voi toimia siten kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti myös hallinnon palveluiden jakelukanavana.

Seuraavalta sivulta löytyvästä interaktiivisesta kuvasta pääset tutustumaan eKampuksen toimintoihin. Voit halutessasi avata mallinnuksen erillisessä selainikkunassa klikkaamalla kuvan alta löytyvää linkkiä.

eKampus rakennusaineet