” Vi var sådan en lille hær , der ikke gik så meget op i , hvad andre mente om os . Hvis folk hader det , vi laver , så hader vi da bare dem . I dag tænker jeg mere over , hvad folk tænker .”
- Soleima om tiden med Flødeklinikken musikalske og rytmiske opdragelse fik hun i byens afrikanske musikmiljø , som hendes mor introducerede hende til .
” Det var sådan en vildt dejlig , tryg og meget lokal barndom . Alle legede med hinanden , og jeg tror ikke , at nogen af os kendte til begrebet mobning ,” forklarer hun .
I lejligheden i Nyringen strømmede Old School R & B ud af åbne vinduer og gav genlyd mellem blokkene . Aretha Franklin , The Beatles og masser af jazz . Soleima og hendes søster skreg med på Stevie Wonders hits , når de stod i køkkenet over opvasken om aftenen i lejligheden .
Her voksede hun op med tre yngre søskende på sin mors side , mens hendes far også fik tre drenge med en ny kæreste . Det var på mange måder langt fra en kernefamilie – men alligevel fyldt med kærlighed .
De rigtige valg Teenageårene er en tid , hvor mange ofte river sig løs , og hvor ens forældre langsomt mister deres heltestatus . Sådan har det uden tvivl også været for Soleima , men alligevel er det netop det ord , hun bruger , når hun skal beskrive sin mor : ” Hun er min helt . Uden tvivl .” Ordene får lov til at stå et øjeblik , inden hun fortsætter :
” Min mor var meget ung , da hun fik mig . Men hun har alligevel formået at tage nogle vildt seje valg for os børn , også selvom der ikke var særlig mange penge .
Hun har sendt os på en fantastisk skole , og hun har taget mig med i nogle utroligt fede musikmiljøer . Det er jeg meget stolt af ,” forklarer hun .
At der har været meget at tumle med i familien er tydeligt . Faderen har haft et misbrug , som Soleima var tæt på som barn , men i dag har han været clean i 13 år og arbejder med at hjælpe andre misbrugere .
” Jeg har nok også været heldig . Selvom der har været mange problemer , har vi altid kunne tale åbent om følelser . Og så har der været mange ting , som er lykkedes for mig ,” understreger hun .
Tiden med Flødeklinikken Da Soleima som 14-årig kom med i hiphop-gruppen Flødeklinikken , var det hele mest for sjov . Bandets syv medlemmer havde fra 2006 og frem et godt tag i det lokale og nationale publikum med hits som ” Jeg Vil Se Dig Græde ”, " Igen " og ” Piger Med Pistoler ”.
” Jeg gik på efterskole , da jeg kom med i Fløden . Det var ret tilfældigt , fordi jeg kendte nogle af dem , og så stod de og manglede en sangerinde . Så i starten var det ikke seriøst . Men sådan har det nok mest været for mig i den periode . Musik var sådan noget , jeg lavede ved siden af noget andet .”
Mens Soleima gik i gymnasiet spillede hun sammen med Flødeklinikken og udgav musik . Fritiden gik med at hænge ud i drengenes lejlighed i Øgadekvarteret , øve eller tage på én af de mange ture i byen på Studenterhuset , der dengang lå på havnen . Og selvom Soleima ofte var omgivet af drenge , var det egentlig ikke noget , hun brugte mange kræfter på at overveje :
” Jeg tænker ikke så meget over , om mine venner er drenge eller piger . Jeg har altid haft venner af begge køn . I bandet udviklede vi jo hurtigt sådan et søskendeagtigt forhold til hinanden , og vi var hele tiden sammen ,” forklarer hun .
I dag savner hun tit den følelse af fællesskab , der opstår , når syv mennesker udgiver musik sammen :
” Vi var sådan en lille hær , der ikke gik så meget op i , hvad andre mente om os . Hvis folk hader det , vi laver , så hader vi da bare dem . I dag tænker jeg mere over , hvad folk tænker . Det gjorde jeg slet ikke med Fløden ,” forklarer hun .
Arven fra Afrika Når Soleima bevæger sig , nynner hun ofte . Det kan være små brudstykker af en melodi , man kan genkende , eller noget helt nyt , der er på vej . På scenen er hendes bevægelser karakteristiske . Hun har tydeligvis rytme og en glæde ved dansen :
” Min mor præsenterede mig for en Østafrikansk dansegruppe , da jeg var lille . Og hun har også taget mig med på danselejr på Djursland . Her lærer man musikken ud fra en legende tilgang . Måske er det vigtigste egentligt , at du lærer at holde af musik ,” forklarer hun .
35