a 1 | Page 5

Reportatge town

7

Mentre que el 14,29% d’espanyols, accedeixen a treballs de direcció d’empreses i administració pública, en contrapartida respecte als estrangers aquesta xifra es redueix al 4,07%. De la mateixa manera, els espanyols un 19,53% treballen com a tècnics, professionals, científics i intel•lectuals, en canvi els estrangers un 2,52% accedeixen a aquests treballs. Una dada significativa de la realitat laboral dels estrangers, és que agrupant més del 30% dels llocs de treballs dels estrangers nascuts fora d’Espanya es troba l’ocupació de treballadors no qualificats i per sobre del 20% dels treballadors de serveis. Concretament, més del 70% de la mà d’obra es concentren en tres categories: qualificats en serveis, qualificats en la indústria, en la construcció i no qualificats.

El fet de que els estrangers no tinguin l’oportunitat d’accedir a certs llocs de treball incrementa per altra banda la diferència de salaris entre els espanyols i els estrangers, amb una diferència de 9,950€ a favor dels espanyols, es a dir, que el salari mig dels estrangers en l’any 2010 va ser un 49%menor que els dels espanyols.

Les dades comentades, demostren que no hi ha igualtat de treball entre espanyols i estrangers i aquests últims acaben en aquelles ocupacions menys reconegudes i remunerades socialment.