14
14
Ο Thomas Zurbuchen , διευθύνων σύμβουλος της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών της NASA , δήλωσε σε πρόσφατο δελτίο τύπου της NASA :
" Η αποστολή αυτή σηματοδοτεί πραγματικά την πρώτη επίσκεψη της ανθρωπότητας σε ένα αστέρι , και η οποία θα έχει συνέπειες όχι μόνο εδώ στη Γη , αλλά και στο πώς κατανοούμε καλύτερα το σύμπαν μας . Καταφέραμε κάτι που πριν από δεκαετίες υπήρχε αποκλειστικά στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας . "
Η αποστολή Parker Probes " εμπλέκεται " σίγουρα στο μερίδιο των προκλήσεων που της αναλογεί . Εκτός από την απίστευτη θερμότητα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει , υπάρχει και η πρόκληση απλά το να φτάσουμε εκεί . Αυτό επιτυγχάνεται εκμεταλλευόμενοι την τροχιακή ταχύτητα της Γης , η οποία ταξιδεύει γύρω από τον ήλιο με μέση ταχύτητα 30 Χιλιόμετρα / δευτερόλεπτο ( 18,64 μίλια το δευτερόλεπτο ) - ή περίπου 108.000 χιλιόμετρα / ώρα ( 67,000 μίλια την ώρα ). Αφαιρώντας τη ταχύτητα αυτή και ταξιδεύοντας απευθείας προς τον Ήλιο ενα τέτοιο εγχείρημα θα απαιτούσε 55 φορές περισσότερη ενέργεια από ότι θα έπρεπε ένα σκάφος να ταξιδέψει στον πλανήτη Άρη .
Για να αντιμετωπίσει την πρόκληση αυτή , η διαστημοσυσκευή Parker εκτοξεύτηκε από έναν πολύ ισχυρό πύραυλο - τον ULA Delta IV , ο οποίος είναι ικανός να παράγει ώση ίση με 9,700 Κιλονιούτον ( kN ). Επιπλέον , βασίζεται σε μια σειρά βαρυτικών ... βοηθημάτων ( βαρυτική σφενδόνη ) από τον πλανήτη Αφροδίτη . Αυτά τα βαρυτικά βοηθήματα θα συνδράμουν την διαστημοσυσκευή ώστε να εκτελέσει κοντινές πτήσεις στον Ήλιο , στη συνέχεια να εκτελέσει τροχιά γύρω από τον πλανήτη Αφροδίτη έτσι ώστε να ενισχυθεί η ταχύτητα της διαστημοσυσκευής από την βαρυτική ισχύ του πλανήτη , και στη συνέχεια να εξφενδονιστεί και πάλι γύρω από τον Ήλιο .
https :// www . facebook . com / Aratosastronomy /