2022 PROJOB FI | Page 154

PESU- JA HOITO-OHJEET
VALITSE OIKEA KOKO TARKKAAN

PESU- JA HOITO-OHJEET

VALITSE OIKEA KOKO TARKKAAN

PESU
Kaikki vaatteemme on testattu tarkasti . On tärkeää , että noudatat tuotteiden pesumerkintöjä . Jos vaate pestään aina samanväristen vaatteiden kanssa ja suositeltavassa lämpötilassa , se pysyy siistinä pidempään . Pesumerkinnän teksti ” pestävä erillään ” tarkoittaa , että kangas saattaa päästää väriä . Pestäessä tällaisia vaatteita , joiden värimäärä saattaa olla hiukan liian suuri , on erittäin tärkeää noudattaa pesuohjeita .
ESIPESU
Kun esipeset hyvin likaisia vaatteita , käytä yhtä paljon pesuainetta kuin varsinaiseen pesuun . Jos vaatteet eivät ole kovin likaisia , ohita esipesuvaihe . Koska liukenematon pesuaine saattaa vahingoittaa kangasta , vaatetta ei saisi liottaa .
PESUAINE
Annostele pesuaine aina oikein – katso pesuainepakkauksen ohjeet . Valitse pesuaine , jossa ei ole valkaisuaineita ja joka soveltuu käytettävään pesulämpötilaan .
Koko on yksi tärkeimmistä työvaatteiden valintaan vaikuttavista seikoista . Se vaikuttaa vaatteen toiminnallisuuteen , kulumiseen ja ergonomiaan . Liikkuvuus on keskeisessä asemassa PROJOB-vaatteiden suunnittelussa . Vääränkokoiset vaatteet estävät käyttäjän vapaan liikkumisen . Taskut ja muut pienet yksityiskohdat , joita käytetään monta kertaa päivän aikana , on sijoitettava siten että niihin pääsee helposti käsiksi . Vääränkokoisissa vaatteissa käyttäjän on tehtävä hankalia liikkeitä päästäkseen käsiksi taskuihin , mikäli niitä ylipäänsä pystyy käyttämään . Kulumisen estämiseksi on myös tärkeää , että polvisuoja on oikeassa kohdassa . Koko vaikuttaa myös vaatteiden käyttöikään . Mitä ahtaampi vaate , sitä suuremmalle kulutukselle saumat ja materiaali altistuvat . PROJOB-mallistossa on kokoja kaikkiin tarpeisiin . Kaikkia päällysvaatteita on saatavana kokoina XS – XXXL . Lisäksi kaikista housuista ( sortseja ja haalareita lukuun ottamatta ) löytyvät koot C44 – C62 , D84 – D120 ja C146 – C156 .
KUIVAUS
Rumpukuivausta tulee pitää vain hätäratkaisuna . Jos sinulla on aikaa ja sopiva paikka , ripusta vaate kuivumaan .
Siitä vaatteet pitävät eniten . Oio vaate ja saumat , ennen kuin ripustat vaatteen kuivumaan . Rumpukuivauksessa vaatetta ei koskaan saa päästää täysin kuivaksi , jotta se ei kulu tarpeettomasti eikä kutistu .
60
Suositeltava pesulämpötila
Linkous kielletty
Ei saa silittää
Hellävarainen pesu
Linkous sallittu miedossa lämpötilassa
Vie puhdistettavaksi ammattilaiselle
Valkaisuaineen käyttö kielletty
Silitetään matalalla lämmöllä , esim . nylon
Ei saa puristaa kuivaksi
Kemiallinen pesu , ei saa käyttää vahvempaa kemiallista ainetta kuin tetrakloorietyleeniä .
Silitetään keski lämmöllä , esim . polyesteri ja puuvilla
Käsinpesu
Kuivapesu kielletty
Silitetään erittäin lämpimällä , esim . puuvilla
154