17420_A4 seizoensbrochure_2024_2025_PR | Page 8

DEX IN ’ T GROOT

BARBARA DEX

In de afgelopen dertig jaar hebben we een veelzijdige Barbara Dex gezien op het podium . Er zijn weinig muziekstijlen die bij haar de revue nog niet passeerden . Het toont wat ze in haar mars heeft .
Ook de voorbije jaren waren zeer divers . Na het eerbetoon aan haar vader zingt Barbara in de akoestische voorstelling ‘ In een notendop ’ uit haar eigen songbook . In ‘ Thank God I ’ m a country girl ’ brengt ze dan weer covers en eigen interpretaties van countrygrootheden . Barbara maakt ook deel uit van de gelegenheidsgroep ‘ Vrouwen zingen Boudewijn de Groot ’ en ontelbare keren was ze te bewonderen bij een harmonieorkest , fanfare of concertband .
Is de cirkel nu rond ?

M

8
Laten we zeggen dat vooral de zin er nog altijd is , waardoor het ontbrekende puzzelstuk snel op zijn plaats viel . Barbara presenteert haar nieuwe plaat ‘ Dex in ’ t groot ’, een album vol Nederlandstalige klassiekers , opgenomen met een symfonisch orkest . Barbara covert liedjes van o . m . Will Tura , Willeke Alberti , Conny Vandenbos en Ann Christy . Liedjes uit haar kindertijd , uit haar jeugdjaren , maar er staan ook titels op van lang voor ze werd geboren . Niet altijd voor de hand liggende klassiekers , maar allemaal liedjes die haar raken .

Barbara Dex brengt de liedjes van deze nieuwe plaat , aangevuld met een greep uit 30 jaar Barbara Dex live met tien muzikanten . /

/

ALLEMAAL LIEDJES DIE HAAR RAKEN .

VRIJDAG 20 SEPTEMBER 2024 / 20U / RUITERHAL ZAAL / VRIEND 18 EURO / VVK 20 EURO / KASSA 22 EURO
© KOEN BAUTERS
ZANG BARBARA DEX 10-KOPPIG ORKEST O . L . V . JO MAHIEU
www . barbaradex . be