17420_A4 seizoensbrochure_2024_2025_PR | Page 77

Fa

/

FOON

DOFT

“ Kan ik u verbinden ?”. Meer dan 50 jaar geleden verbonden telefonistes aan kruissnelheid bellers met elkaar . Via een ingewikkeld systeem van kabels kwamen krakende gesprekken tot stand . Volgens de strenge telefoonetiquette mochten de schakeldames zelf niet lachen noch praten met elkaar . Het was zelfs verboden om te fluisteren en ze mochten al zeker niet meeluisteren met de telefoongesprekken . Terwijl ze de wereld met elkaar in contact brachten , was onderlinge communicatie ten strengste verboden . Deze spannende frictie vormt het uitgangspunt voor de nieuwe dOFtvoorstelling ‘ FOON ’.
© JONAS VERMEULEN

Fa

77
In ‘ FOON ’ volgen we drie telefonistes aan het schakelbord : kanaal in en uit , meer , sneller , zonder stop , nooit genoeg . De gejaagdheid van de binnenlopende telefoontjes creëert een nerveuze en ongeduldige sfeer . De telefonistes leven in een fabrieksmatige wereld waarin ze telkens dezelfde handelingen herhalen . Hoe meer ze anderen connecteren , hoe meer ze zichzelf verliezen . De ( menselijke ) machines raken oververhit en alles valt stil . Zij , die altijd mensen met elkaar verbinden , worden hierdoor gedwongen om voor de eerste keer connectie te maken met elkaar . De vrees voor stilte maakt plaats voor de kracht van verbinding .

‘ FOON ’ is een dynamische , verrassende en speelse danstheatervoorstelling waar tekst , beweging , muziek , acrobatie en installatiewerk samenvloeien . Choreograaf Piet Van Dycke & theatermaker Jonas Vermeulen creëren samen met drie fysieke spelers een poëtische en visuele beleving voor iedereen vanaf 6 jaar over de ( r ) evolutie van ik-zij naar wij . Durven we nog plaats te maken voor elkaar in een leven vol chaos ? /

6 +
ZATERDAG 26 APRIL 2025 / 15U / THEATER HEMELHOEVE / VRIEND 5 EURO / VVK 7 EURO / KASSA 9 EURO
Ikv Dag van de Dans
DANS , SPEL JOTKA BAUWENS , MICHÈLE EVEN , SARAH VINGERHOETS CHOREOGRAFIE PIET VAN DYCKE TEKST , REGIE JONAS VERMEULEN
www . doft . be