17420_A4 seizoensbrochure_2024_2025_PR | Page 60

Th

/

DESIRE LOUIS JANSSENS

Desire ’ speelt zich af in de overgang van nacht naar dag , van donker naar licht . Het moment waarop de mogelijkheden zichtbaar worden . Welke gedachten en twijfels spelen er tijdens dit zogenoemde ‘ blauwe uur ’? De voorstelling bevindt zich precies op dat ogenblik van onvervulde verlangens .

Th

60
Met een nieuw geschreven tekst als vertrekpunt , staat Louis Janssens samen met drie spelers op scène . Vier eenzame zielen nemen ons mee in hun persoonlijke gedachten , twijfels , angsten en verlangens . Ze delen wat ze normaal niet aan elkaar durven tonen . In ‘ Desire ’ doen ze dat wel , om zo te ontdekken dat ze daarin eigenlijk nogal op elkaar lijken . Ze praten , stamelen , zingen en bewegen rusteloos over de lege scène .
Desire is een verstilde voorstelling over het verlangen om iets mee te maken . Om geliefd te worden , om aangeraakt te worden . Het universele verlangen naar verbinding wordt op een speelse en persoonlijke manier voelbaar gemaakt . Het publiek wordt meegenomen in een herkenbare en intieme gedachtenwereld .
Na de solovoorstelling ‘ Serenade ’ en het duet ‘ Analoog ’ met Willem de Wolf / De HOE maakt Louis Janssens nu met een groep jonge queer spelers de voorstelling ‘ Desire ’. Het is een volgende stap in het creëren van voorstellingen die zowel een poëtische en intieme , als een vreugdevolle en speelse wereld weten te verbeelden .

/

STIP !
VRIJDAG 28 FEBRUARI 2025 / 20U / THEATER HEMELHOEVE / VRIEND 13 EURO / VVK 15 EURO / KASSA 17 EURO
VAN EN MET LOUIS JANSSENS , PETER SEYNAEVE , MOURAD BAAIZ , MICK GALLIOT FABRÉ EN JOSHUA SMITS EINDREGIE PETER SEYNAEVE
www . louisjanssens . com