17420_A4 seizoensbrochure_2024_2025_PR | Page 53

Th

/

ZUSJE !

JOHNNY MUS

Muziektheater over de onbehouwenheid van het bestaan .
Eens ge het leven door hebt , zit ge er niet meer zo in gevangen Ge speelt het spelleke Ge houdt u aan de regels Maar ge probeert niet langer te winnen want ‘ Even if you win the rat race , you ’ re still a rat '
Een psycholoog en zijn cliënte . Bij haar schraapt het leven . Als bij een auto met een loshangende bumper . En bij hem is dat eigenlijk ook het geval . Maar ze gaan schuren , Ze gaan mekaar slijpen Tot er iets begint te glanzen .
Peter De Graef speelt de psycholoog en de zeven personages die het bestaan van Hildegard kleuren . Mieke Laureys is Hildegard . De tekst is onvervalst van Peters hand .

Th

53
Stan Nieuwenhuis , componist en multiinstrumentalist , combineert cornet en live elektronics . Een eenmansorkest met melancholische melodieën en grillige soundscapes .
© KURT VAN DER ELST
Janne Desmet , theatermaakster ‘ pur sang ’, nam de coaching voor haar rekening . Een stuk over ademen en boterhammen eten in tijden van crisis .

" Het leven kan hard zijn , maar daar zwijgen we liever over . Peter De Graef schuwt echter geen taboes . Hij legt de onthutsende drama ’ s die ons kunnen overkomen haarscherp bloot in zijn naar de keel grijpende voorstelling ‘ Zusje !’." (**** - Guy Van Vliet , GVA ) /

VRIJDAG 31 JANUARI 2025 / 20U / THEATER HEMELHOEVE / VRIEND 16 EURO / VVK 18 EURO / KASSA 20 EURO
TEKST PETER DE GRAEF SPEL MIEKE LAUREYS EN PETER DE GRAEF COMPOSITIE EN LIVE MUZIEK STAN NIEUWENHUIS
www . johnnymus . be