17420_A4 seizoensbrochure_2024_2025_PR | Page 17

/

50 JAAR TIM

ANDREA CROONENBERGHS , ESTHER VAN HEES , BERT VERBEKE , RAMSES DE CRAENE

CULTUUR

NA DE NOEN

In 2024 is het 50 jaar geleden dat Wim De Craene de klassieker ‘ Tim ’ schreef voor zijn zoon Ramses . Ramses wil dit eren met een tournee door Vlaanderen . 2024 is dan ook een speciaal jaar , want Tim ( Ramses ) wordt 50 jaar .
Wim De Craene schreef meer dan 130 songs , waarvan er veel nog steeds tijdloos zijn . Hij wordt dagelijks gedraaid op verschillende radiozenders en is een van de meest gewaardeerde singersongwriters van zijn tijd .
Het verhaal achter de naam Tim kennen we ondertussen . Dat het nummer 50 jaar later nog altijd tijdloos is en zo hoog scoort in verschillende hitlijsten zegt genoeg over de tekst en de inhoud van deze muzikale compositie . Ramses ’ verhaal gaat over Wim in de jaren ‘ 70 en ‘ 80 , hoe hij toen en - naar zijn gevoel - nu zou klinken .

M

17
De onvergetelijke liedjes van Wim worden gebracht door vertolkers van nu met artiesten die ooit hebben meegewerkt aan de hulde aan Wim De Craene : Andrea Croonenberghs , Bert Verbeke , Esther Van Hees en Ramses zelf , onder leiding van Peter Bauwens en Wim Bartholomeus . Ze gaan even terug naar de roots van het luisterlied en staan stil bij hoe Wim vandaag de dag muziek zou maken .

“ Hier laat ik je los Tim , van hier af moet je gaan , met vallen en opstaan .” ( 1974 ) /

DONDERDAG 24 OKTOBER 2024 / 14U / RUITERHAL ZAAL / VRIEND 16 EURO / VVK 18 EURO / KASSA 20 EURO
ZANG ANDREA CROONENBERGHS ZANG ESTHER VAN HEES ZANG , GITAAR , PERCUSSIE BERT VERBEKE ZANG , KEYBORDS RAMSES DE CRAENE PIANO PETER BAUWENS BAS WIM BARTHOLOMEUS
www . wimdecraene . net