09603_12603_18603_22603_Kullanim_Kilavuzu montaj_s1zma22603TR 2 | Page 2

60 cm veya daha fazla
45 315 45 315
202000192593 CS248I-BP12F ( H ) 20131022
NOT :
ODA KLİMASI İÇİN MONTAJ KILAVUZU ( Split Duvar Monteli Tip )
KURULUM ÖNLEMLERİ
Kurulumun doğru şekilde yapıldığından emin olmak için , üniteyi çalıştırmadan önce bu kurulum kılavuzunu dikkatle okuyun . Güç kablosunun zarar görmesi halinde kablo sadece yetkili personel tarafından değiştirilecektir .
Kurulum sadece yetkili personel tarafından ulusal kablolama standartlarına göre yapılmalıdır . Bu ünitenin onarımı , bakımı veya kurulumu için , bir yetkili servis teknisyeni ile irtibata geçin . Bu cihazın , çocuklar da dahil olmak üzere fiziksel , duyusal ve zihinsel engelli kişiler , ayrıca deneyim ve bilgi sahibi olmayan kişiler tarafından , gözetim altında bulundurulmaksızın veya talimat verilmeksizin kullanımı , kişilerin güvenlikleri açısından sakıncalıdır . Çocukların cihazla oynamadıklarından emin olmak için gözetim altında tutulmalıdır . Talimatlarda bulunan resimlerin tümüne sadece açıklama amaçlı yer verilmiştir . Gerçek şekli geçerli olmalıdır . Tasarım ve teknik bilgiler , ürünü geliştirmeye yönelik olarak önceden haber verilmeksizin değişikliğe tabidir . Ayrıntılar için satış temsilcilerine veya üreticiye danışın .
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Lütfen kurulumdan önce bu güvenlik önlemlerini dikkatli bir şekilde okuyun . Aşağıdaki tüm önlemleri mutlaka takip edin ; güvenliğiniz için tümü önemlidir .
UYARI
DİKKAT
Bu sembol , ölüm veya ciddi yaralanma tehlikesi olduğunu gösterir .
Bu sembol , yaralanma veya malın zarar görmesi tehlikesi olduğunu gösterir .
1 ) Kurulum işlemlerini , bu kurulum talimatlarına tamamen bağlı kalarak gerçekleştirin . Montaj hatalı yapılırsa bu durum su sızıntısına , elektrik çarpmasına veya yangın çıkmasına neden olacaktır .
2 ) Ürünle birlikte verilen aksesuar parçalarını ve kurulum için belirtilen parçaları kullanın . Aksi takdirde cihaz düşebilir , su sızıntısı , elektrik çarpması veya yangın söz konusu olabilir .
3 ) Cihazın ağırlığını taşıyabilecek , güçlü ve sağlam bir yere kurulum yapın . Kurulum yapılan yer yeteri kadar sağlam değilse veya kurulum doğru yapılmazsa , cihaz yere düşecek ve yaralanmalara neden olacaktır .
4 ) Elektrik işleri için yerel ve ulusal elektrik şebekesi standardı ve yönetmeliği ile bu kurulum talimatlarına uyun . Cihaz için ayrı bir devre ve tek bir priz kullanılmalıdır . Elektrik devresinin kapasitesi yeterli değilse
veya elektrik işlerinde arıza tespit edilirse bu durum elektrik çarpmasına ve yangına neden olacaktır . 5 ) Belirtilen kabloyu kullanın , kabloyu sağlam bir şekilde bağlayın ve kelepçeleyin . Böylece kablo ucu hiçbir dış kuvvetten etkilenmeyecektir . Bağlantı veya kurulumun kusursuz yapılmaması , kablonun ısınmasına veya bağlantı kısmında yangın çıkmasına neden olacaktır .
6 ) Kablo hattı doğru düzenlenmelidir , bu nedenle kontrol panosunun kapağı doğru takılmalıdır . Kontrol paneli kapağı tam olarak sabitlenmezse , kablo bağlantı noktasında aşırı ısınma , yangın veya elektrik çarpması tehlikesi meydana gelecektir .
7 ) Boruların bağlantısını yaparken belirtilen soğutucunun soğutma çevrimine girmesinin dışında havadaki tozların başka kısımlara girmemesine dikkat edin . Aksi takdirde kapasitenin düşmesine , soğutma çevriminde anormal yüksek basınç oluşumuna , patlamaya ve yaralanmaya neden olacaktır .
8 ) Güç kaynağı kablosunun uzunluğunu değiştirmeyin veya uzatma kablosu kullanın ve kullanmakta olduğunuz tek prizi diğer elektrikli aletler için de kullanmayın . Aksi takdirde yangına veya elektrik çarpmasına neden olabilir .
DİKKAT
1 ) Bu donanım topraklanmalıdır ve toprak kaçak akım kesicisi kullanarak kurulmalıdır . Topraklama uygun şekilde yapılmazsa , bu durum elektrik çarpmasına yol açabilir . 2 ) Üniteyi yanıcı gaz sızıntısı oluşabilecek bir yere kurmayın . Gaz kaçağının oluşması ve ünitenin çevresini sarması , yangına neden olabilir . 3 ) Kurulum talimatlarında bahsedildiği gibi drenaj hattı oluşturun . Drenaj tam yapılmazsa su içeriye girebilir ve mobilyalara zarar verebilir .
EN UYGUN YERİ SEÇİN
UYARI
İç ünite Ünitenin yanında herhangi bir ısı kaynağı veya akımı olmamalıdır .
Hava dolaşımını önleyecek engeller olmamalıdır . Odadaki hava dolaşımının iyi olduğu bir yer olmalıdır Tahliyenin kolaylıkla yapılabildiği bir yer olmalıdır .
Gürültüyü önlemenin dikkate alındığı bir yer olmalıdır . Üniteyi giriş kapısına kurmayın .
Cihaz ile duvar , tavan , parmaklık veya başka engeller arasındaki mesafeyi oklarla gösterildiği gibi tutun .
Cihaza doğrudan güneş ışığı gelmemelidir . Mecbur kalınırsa , güneş ışığına karşı önlem alınmalıdır .
Dış ünite Ünite üzerine güneş ışığı veya yağmurun doğrudan gelmesini engelleyecek bir güneş kırıcı monte edilirse kondenserden gelen ısı yayınımı engellenmez . Tahliye edilen sıcak havanın etkileyebileceği hayvan ya da bitki bulunmamalıdır . Cihaz ile duvar , tavan , parmaklık veya başka engeller arasındaki mesafeyi oklarla gösterildiği gibi tutun . Tahliye edilen havanın kısa devre yapmasına neden olabilecek engeller koymayın .
Dış ünitenin yerleşimi
Dış üniteyi ф10 ya da ф8 cıvata ve somun ile beton veya sağlam bir dayanak üzerine sabitleyin .
NOT : Satın almış olduğunuz dış ünite , aşağıdakilerden biri gibi olabilir . Dış üniteyi aşağıdaki tabloda gösterilen ebada göre takın :
Dış ünite ebatları
Dış ünite ebatları
mm ( GxYxD )
A ( mm )
B ( mm )
760x590x285 820x595x330 845x700x320
530 290
523
340
560
335
Yukarıda sağlanan parçalar haricinde montaj boyunca gerekli olan ve satın almanız gereken diğer parçalar .
D
Hava girişi
AKSESUARLAR
Numara
Aksesuar Adı
Qty
1
Montaj Plakası
1
2
Dübel
3 4 5
6
7
8 9
10
Akıllı Vida A ST3.9x25 Conta ( sadece soğutucu & ısıtıcı modeller için ) Tahliye Oluğu ( sadece soğutucu & ısıtıcı modeller için )
Bağlantı borusu montajı
Sıvı tarafı
6.35 9.52 9.52
Gaz tarafı 12 . 7
16
Uzaktan kumanda Akıllı Vida B ST2.9x10 optional
Uzaktan kumanda askısı parts Hava tazeleyici filtre ( Hava filtresi üzerine monte etmek için kullanılır )
12 cm veya daha fazla
30 cm veya daha fazla en az 200 cm
15cm veya daha fazla en az 2,3m
W
A
Hava girişi
Hava çıkışı
5-8 ( modele göre )
5-8 ( modele göre ) 1 1
Satın almanız gereken parçalar . Boru ebadı , cihaza göre farlılık gösterir . Doğru ebat için teknisyene danışın .
1 2 1 1
12 cm veya daha fazla
30 cm veya daha fazla
30 cm veya daha fazla
B
İ Ç
Ü N İ T E
1
2 MATKAPLA DUVARDA BİR DELİK AÇILMASI
1 . Montaj plakasının sol ve sağ taraflarına uygun olacak şekilde delik yerlerini belirleyin . Delik merkezi , yukarıdaki
şekilde gösterilen mesafenin ölçülmesiyle saptanır . 2 . Boru hattı levhası deliğini ɸ65 mm ' lik karotiyer yardımıyla açın .
3 . Boru hattı deliğini sağa veya sola açın , delik hafifçe dış mekan tarafına eğimli olmalıdır .
4 . Metal ızgara , metal levha veya benzer bir kısmı delerken daima boruyu koruyacak şekilde hareket edin .
3
KABLONUN İÇ ÜNİTEYE BAĞLANMASI
Sağ
İç taraf
Duvar Dış Mekan
Elektrik işleri
İlk kurulum için elektrikle ilgili işlemlerde güvenlik bilgileri 1 . Güç kaynağıyla ilgili ciddi bir güvenlik sorunu çıkarsa , sorun çözülene kadar teknisyenler klimayı monte etmeyi kabul etmemeli ve müşteriye açıklama yapmalıdır . 2 . Elektrik gerilimi nominal gerilimin % 90 ~% 110 ' u aralığında olmalıdır . 3 . Elektrik hattına , aşırı gerilim koruyucusu ile ünitenin maksimum akımının 1,5 katı kapasiteye sahip bir ana güç anahtarı monte edilmelidir . Klimanın iyi topraklandığından emin olun . 4 . Cihaz , ulusal kablolama düzenlemelerine göre monte edilecektir . Klimanızı banyo veya çamaşır odası gibi nemli bir odada çalıştırmayın .
5 . Tüm kutuplarında en azından 3 mm boşluklar olan ve 10mA ' i aşabilecek bir kaçak akıma sahip olan tüm kutuplarının bağlantısı kopuk olan cihaz , 30mA ' yi aşmayan nominal artık çalışma akımına sahip olan artık akım cihazı ( RCD ); bağlantı kopukluğu kablolama kurallarına göre sabit kablo şebekesine dahil edilmelidir . 6 . Yardımcı elektrikli ısıtıcı kabul eden ünite için , en yakın yanıcı malzemeden en az 1 metre uzakta tutun . 7 . Kablo , iç & dış ünitenin panelinde bulunan Elektrik Bağlantı Şemasına göre bağlanmalıdır . 8 . Tüm elektrik hattının kurulumu yerel ve ulusal elektrik yasalarına uygun olmalı ve nitelikli kalifiye elektrikçiler tarafından yapılmalıdır .
9 . Sadece bu klima için kullanılan ayrı bir kol devresi ve tek bir elektrik prizi mevcut olmalıdır . Önerilen kablo boyutları ve sigorta özellikleri için aşağıdaki tabloya bakın :
İletkenlerin minimum kesit alanı :
Cihazın nominal akım değeri ( A )
> 3 ve ≤6 > 6 ve ≤10 > 10 ve ≤16 > 16 ve ≤25 > 25 ve ≤32 > 32 ve ≤40
MONTAJ LEVHASININ TAKILMASI
NOT :
Kurulum yapılacak duvar titreşimi engelleyecek derecede sağlam ve dayanıklı olmalıdır .
İç ünite şeması
Montaj Levhasının Takılması
1 . Montaj plakasını , duvarın yapısal parçaları üzerine levhanın etrafında boşluk kalacak
şekilde yatay konumda takın .
2 . Duvar tuğla , beton veya benzer bir malzemeden yapılmışsa , bir matkap ile
beş veya sekiz adet 5mm ' lik delik açın . Uygun montaj vidaları için dübel takın .
3 . Beş veya sekiz adet A tipi vida ile montaj levhasını sabitleyin .
Sağ arka taraftaki soğutucu gaz borusu deliği Φ65
Sol arka taraftaki soğutucu gaz borusu deliği Φ65
Nominal kesit alanı ( mm2 )
0.75 1 1.5 2.5 4 6
Duvardan en az 120mm
NOT :
Montaj levhasını sabitleyin ve duvara , duvar yapısına uygun ve montaj levhasındaki montaj konumlarına karşılık gelecek şekilde delikler açın . Ürünle İç ünite şeması birlikte verilen montaj plakası , cihazdan cihaza farklılık gösterir . ( Aksi belirtilmediği sürece ebatlar mm cinsindendir )
Duvardan en az 120mm
Montaj plakasının doğru şekilde konumlandırılması
Kabloyu iç üniteye bağlayın NOT : Herhangi bir elektrik işlemini yapmadan önce , sisteme gelen ana elektrik bağlantısını kapatın . 1 . Dahili ve harici bağlantı kablosu , ön ızgarayı kaldırmadan bağlanabilir . 2 . Dahili güç kablosunun tipi H05VV-F veya H05V2V2-F , harici güç kablosu ile ara bağlantılı kablosunun tipi
H07RN-F ' dir . 3 . Dahili ünite panelini yukarı doğru kaldırın , vidayı gevşeterek elektrik kutusu kapağını sökün . 4 . Harici ünitedeki kabloların rengi ve uç numaraları sırasıyla dahili ünitedekilerle aynıdır .
5 . Uçlara bağlı olmayan kabloları izole bantlarla sarın , böylece bu kablolar hiçbir elektrik aksamına temas etmeyecektir . Kabloyu , kontrol panosu üzerinde kablo kelepçesiyle emniyete alın .
NOT : Tek ünite olarak kullanılacağında , bekleme kontrolü ihtiyacı için L ( 1 )/ W , 1 / 1 ( L ), 2 ( N ) ile bağlanan
kablonun kesit alanı , maksimum sistem akımı için yeterli olmalıdır . Maksimum sistem akımı , iç ünite ile dış ünite anma akımlarının toplamıdır . Çoklu ünite olarak kullanılacağında , terminal bloğundaki L ( 1 )/ W ile bir bağlantı yapılmasına gerek yoktur . Ön panel
İç ünitenin terminal bloğu
Elektrik kutusu kapağı
4 BAĞLANTI BORUSU VE TAHLİYE BORUSUNUN KURULUMU
Tahliye
1 . Tahliye hortumunu aşağıya eğimli olacak şekilde yönlendirin . Tahliye hortumunu yanlış şekillerde gösterildiği gibi monte etmeyin .
2 . Uzatma tahliye hortumunu bağlarken hortumun bağlantı kısmını koruyucu bir boruyla izole edin , tahliye hortumunun gevşemesini engelleyin .
293
293
L ( 1 ) 1 2 ( N ) S
W 1 ( L ) 2 ( N ) S
Dış üniteye Model A
Tavandan en az 150mm Montaj plakası 163
1045 Model A
Tavandan en az 150mm Montaj plakası 163
1045 Model B
21.5
21.5
Dış üniteye Model B
Duvardan en az 120mm
Sol arka taraftaki soğutucu gaz borusu deliği Φ65
Duvardan en az 120mm
Sağ arka taraftaki soğutucu gaz borusu deliği Ф65
5-7mm
NOT : Güç kaynağı kablosunun ve içten bağlantılı kablonun kablo ebadı ve sigortanın veya şalterin akımı , ünitenin yan panelinde bulunan levhada belirtilen maksimum akıma göre belirlenir . Kablo ebadı , sigorta ya da şalter seçiminden önce lütfen bu plakete bakın .
Anormal koşullar altında bir sigorta koruma fonksiyonu ile tasarlanmış klima kontrolörü , sigortanın özellikleri T3.15A / 250VAC , T5A / 250VAC gibi devre kartı üzerine yazılmıştır .
Tahliye hortumunun Hortumun herhangi bir yerde ucunu suya daldırmayın . yükselerek su akışını engellemesine izin vermeyin .
Yanlış