Digital publication | Page 55

MARGRIET ESHUIJS

OVERLEDEN OP 70 JARIGE LEEFTIJD

Zangeres Margriet Eshuijs is 29 December 2022 op 70-jarige leeftijd overleden, dat heeft haar partner Maarten Peters laten weten aan het persbureau ANP. Margriet Eshuijs was al enige tijd ernstig ziek. Ze werd in de jaren zeventig bekend als zangeres van de popgroep Lucifer.

Margriet en haar partner Maarten Peters

Het bekendste nummer van Lucifer is ' House for Sale'  uit 1974, dat jaarlijks in de Top 2000 staat. Dit jaar staat het op 1519. Nadat de muziekformatie stopte ging Eshuijs solo verder en gaf ze les op het conservatorium in Alkmaar.

Voor haar werk kreeg Eshuijs meerdere prijzen. De nummers  'On The Move Again' en  'Black Pearl' en het album  'Right on Time ' waren goed voor een Edison, en ze kreeg een Gouden Harp voor haar album  'Sometimes'. In 1999 werd ze benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Samen met haar partner verzorgde ze de muziek voor de jaarlijkse Alpe d'Huzes. Dat is een evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Dit gebeurt onder meer door het beklimmen van de Franse berg Alpe d'Huez per fiets of te voet.

De zangeres speelde gitaar, accordeon en piano, trad de laatste jaren van haar leven op met een koor en deed kleinschalige solotours.