Digital publication | Page 49

RESPECTLOOS!!!

Van al die mensen die zich in het nieuwe jaar hadden voorgenomen wat meer 'liever' en 'respectvol' te zijn merk ik maar heel weinig op Social Media.

Vandaag las ik weer zoveel walgelijke opmerkingen over bijvoorbeeld Rob Kemps, zijn presentatie van het programma op SBS6 waarin hij 10 vragen stelt aan collega's die hij bewonderd. Hij krijgt commentaar van een dermate laag niveau dat mijn maag er van omdraait.

Kritiek : natuurlijk mag dat,maar dit heeft niets met kritiek te maken! De opmerkingen over Patricia Paay, die in het programma 10 vragen beantwoorde : Het is zo ontzettend laf, gemeen en intens triest, ik heb er geen woorden voor. Degene die dit schrijven moeten zelf wel heel erg gefrustreerd zijn.

Patricia is een supergetalenteerde zangeres, één van de allerbeste die we in Nederland hebben. En, waar schrijven deze loosers in grote getale over??

Natuurlijk.. dat 'ongelukkige clipje' dat een paar jaar geleden door een bijzonder slecht mens via vele kanalen werd verspreid....!!

Met name door Social Media wordt de grootste smerigheid op ons losgelaten, heerlijk smullen van de privébeelden van anderen, weten jullie wat je buren vrienden, bekenden, etc in de slaapkamers uitspoken?? NEE!! Willen we dat weten, willen we dat zien? NEE!

Maar zodra je een 'beetje bekend' bent rollen de 'keurig nette mensen' op Social Media over ons heen en zijn heiliger dan de paus (alsof die 'heilig' is)

Dan zijn er ook mensen die via messenger (anoniem) een smerig bericht aan je schrijven, ik ontving bijvoorbeeld het volgende bericht:

SMERIGE ARROGANTE KLOOTZAK MET JE ROTKOP!! FAILLIETE LUL!!

Mag ik daareven stil en woest van worden?? Natuurlijk anoniem geplaatst, dus reageren kon ik niet. Nou reageer ik helemaal niet op berichten die ik ontvang via messenger, dat is de broedplaats voor hackers, maar nu had ik toch even de neiging om wel te reageren

Voor mensen die mij goed kennen: ik ben een nuchtere Rotterdammer die 'toevallig" wel aardig kan zingen, produceren, componeren en presenteren ( oh, nu lijk ik wel arrogant ) Ik sta met beide benen op de grond, probeer een goed mens te zijn, of ik een 'rotkop' heb...nooit eerder klachten gehad en failliet ben ik ook niet!!

Waarom schrijf ik dit??

Omdat 'de wereld' zo aan het verharden is en ik me echt zorgen maak over de toekomst van ons allemaal, we leven in een beangstigende tijd vol onrecht, corruptie, honger, oorlogen, moord en doodslag. Laten we eerst eens lief zijn voor elkaar en proberen elkaar op te tillen en niet te kleineren.

Ik wens jullie een mooi 2023 waarin liefde en respect voor elkaar centraal staan!

Maar ik ben er bang voor...