ÅsNeBryggan | Page 8

Några ÅsNors nologa årsfestminnen

Axel Simola: Noviums sillis 2016 i Vasa

Jag drack öl ensam i restaurangvagnen med halare på efter Noviums sillis. Det var nolot. Jag luktade illa. Sedan gick jag omkring i Tammerfors i fyllan och hittade min vän, som hade kostym på och vi spoonade. Sen gick jag på middag.

Veera Julin: KK:s sillis 2016 i Pargas

Efter att ha vaknat ännu full och efter en halv flaska Vergi o några shottar såg jag att många höll på och byta halardelar. Först böt jag bort mina ärmar, riktigt små bitar med kompisar. Men efter några snapsar till tyckte jag det var en suverän idé att fråga efter saxen bakom bardisken, leta efter nån som hade fin färg på halaren och så frågade jag om hen (kommer inte ihåg om de va kvinna eller man) ville byta byxbuntor o halarmärken. Jag gav bort en ganska stor del av min bunta och gick sen där halva dagen med halva benet framme o frös.

Alexander Lindgren: Otaliga sillisar sedan 2014

Finns det något bättre sätt att starta dagen på än med romkräm, snaps och sill? Nej, det finns det inte. Sillshotten uppenbarade sig första gången under ÅsNa:s glöggrundesillis år 2014. Jag har personligen botat många baksmällor med denna mirakelkur, som tas på ett liknande sätt som tequila; (1) slicka romkrämen från din hand, (2) häll i dig snapsen, och (3) ät upp din sill! Detta kanske inte kan räknas som ett nolot minne, men många tittade nog på mig med avsky den första gången jag provade denna delikatess...

Simon Engblom: ÅsNas årsfest 2012 i Kuppis paviljong

Det dracks stora mängder Jallu på vessan (vi var på Kuppis paviljong så vi hade gömd alkohol). Blev ganska stor ruljans till toaletterna när folk "av någon mystisk orsak" om och om igen stod i kö till dem. I alla fall en viss Öffengamyl hade med sig någon Specialjallu som han glatt bjöd ut, men jag tror det var ganska många som hade Jallu med sig, det kan hända att gamylerna på den tiden hade något inside skämt om att man alltid skulle dricka Jallu under finare evenemang eller något liknande.

Emilia Juslin: Studentkårens sillis 2012 på Kåren

Man vet aldrig hur en årsfesthelg slutar! En oförglömlig Kårens årsfest och sillis gick av stapeln för några år sedan, när sillisens bastubad utmynnade i en körturné hos invånarna i Tavasthem. En åbolänning hade just hittat hem till sin säng på Tavasthem när det knackar på dörren och en skönsjungande (?) naken manskör stegar in och börjar sjunga serenader vid sängkanten.

ÅsNas årsfest 2012 i Kuppis paviljong

Kodordet ”backstage” kan vara bra att lägga på minnet när man går på ÅsNas årsfest, speciellt med årsfestkommittén anno 2012! En eller annan årsfestgåva lär har försvunnit under festen, måste ha varit ett otroligt törstigt årsfestband som spelade den gången...