ÅsNeBryggan | Page 4

Varför Åbo, vi har ju Pargas!

All kärlek till Åbo, jag är ju Åbobo nuförtiden (men bara för att kommunalskatten är lägre) men mitt hjärta kommer alltid slå för Pargas. Kära Pargas har dock ett rykte av sig att vara en stad man bara kör igenom för att komma till Nagu och Korpo (but let’s face it- de är också en del av Pargas) men jag är här för att ändra på just Din syn om Pargas! Här är fyra fina fördelar med Pargas.

Size DOES matter!

Varför välja liten, när man kan få stor? Varför välja Åbo när man kan välja Pargas? Åbo må vara gammalt, men Pargas är en riktig XL kommun med sina 5548 km2, långt före Kimitoön (2801km2) och lilla Åbo med sina 308 km2. Pargas är inte bara stort, utan har många långa fördelar, exempelvis kön till Nagufärjan på midsommaren. Har ni nånsin sett en flera kilometer lång kö i Åbo? Nej, trodde väl inte det. Vem drömmer inte att få sitta med sin familj i bilen, en het sommardag, medan ölen blir varm och glassen smälter?

Who needs friends when you have Frendi.

De få gånger du kan bli tvingad till Pargas har en positiv fördel: alla andra blir också tvingade hem då. Juldagen är en dag då du märker att du är 10 kilo tyngre än i November och du behöver emotionellt stöd av dina vänner. Men vänta, du har ju inga vänner i Pargas! Inget problem, gå till Frendi (redan namnet säger att du kommer bonda med någon i flickornas WC) och hitta en ny kompis! Garanterat hittar du dessutom någon ny kompis, det finns nämligen endast en nattklubb i hela stan! Det MÅSTE ju betyda att Frendi är ultimata stället att festa och det måste vara proppfullt med studeranden och andra roliga typer!

Nya, roliga hobbyn

Har du trott att Pargas är tomt, grått och tråkigt? Att det inte finns någonting att göra på hösten, vintern eller våren? Låt mig då presentera dig till en Pargas-specialitet: ruunda. Många unga verkar se denna aktivitet som det bästa de kan göra med sin fritid; det är allt de gör det i flera år, dag in och dag ut. Allting går ut på att när du fått ditt moppekort efter skriban, köper du en skoter eller moppe eller något. Du startar hemifrån, kommer till malmen (centrum) kör mot Bläsnäs (ända till parkeringsplatsen om du är riktigt tuff!), sedan svänger du om, kör via två rondeller och kör ända ut till Hotellets parkeringsplats. Sedan svänger du om, kör mot Bläsnäs och börjar processen på nytt, och fortsätter i samma stil i minst 2 timmar, helst dock mera.

Livet är en fäst(ing)

Har du alltid velat ha ett husdjur, men din pojkvän/flickvän/du själv är allergisk mot allting med päls? Eller är du den som står ensam på B:s dansgolv, utan någon som suger på din nacke? I Pargas finns överflöd av ett något som bara längtar efter att få tag på just DIG och din nacke, rygg, ben, hela din kropp! Jag pratar förstås om fästingen. Jag rådgiver dig dock att använda skydd och inte låta någon suga din nacke allt för länge.

Skämt o sido, Pargas är ju fint sist och slutligen. Till och med den ökände Onde Härskaren, som så gärna dissar Pargas, har hittat rätt och hittat den rätte från Pargas.

Veera Julin, Pargas-älskare (men Åbobo)