ÅsNeBryggan | Page 14

WHISKEYKLUBBEN

Namn: Aqua Vitae Aboensis

Ålder: 132 dagar, 23 timmar och 5 minuter i skrivandets stund

Pris (Alko): Mer värd än man kan köpa för pengar

Tasting notes: Tydliga toner av svett och ett kraftigt maskulint första intryck. Efter snabb bekantning faller bitarna dock på plats och en varm välkomnande balans uppnås.

Område (destilleri): Åboland

Ava tycker: Avnjutes med en god vän eller vid tillfällen när nya bekantskaper stiftas

Avas poäng: 10!

Prisvärde: En billig investering med hög avkastning.

Namn: Ardbeg Uigeadail

Ålder: (Tros vara 10årig)

Pris: 91,26€ (0,7l)

Tasting Notes:

Doft: Choklad täckt karamell och korn smaksatt socker med en hint av läder, russin och lins olja.

Smak: Oljig med smak av fruktkaka (söta delen) som leder till en honungssmak i samband med barbeque rök.

Slutsmak: Lång, torr och sött med en hint av honung

Område (destilleri): Islay (Ardbeg Distillery)

Ava tycker: En kryddigare måttligt rökig whisky - passar dig som är bekant med Islay områdets whiskyn och anser att dessa faller i din smak (Saltiga, rökiga, “starka” whiskyn).

Avas poäng: 7,83

Prisvärde: En dyr whisky, men värd sitt pris. Rekommenderar att du börjar med “billigare” varianter som t.ex Laphroaig följt av Lagavulin och sedan arbetar din väg uppåt mot detta praktexemplar.

Namn: Aberfeldy

Ålder: 18år

Pris: 65,90€ (1,0l) på Tax-free

Tasting Notes:

Doft: börjar mjukt, svag doft av citrus frukter, mycket gula äpplen och lite kryddor. Här kommer en nyans av honung / rostade flingor fram.

Smak: Mjuk, oljig men ganska tunn i munnen. En skvätt vanilj, malt och en liten bismak av ek. Mjuka sherry smaken med en nyans av läder kommer också fram.

Slutsmak: Mörk choklad, ekig krydda - en smak som sitter i medelmåttigt länge.

Område (Destilleri): Highland, Aberfeldy Distillery

Ava tycker: Denna whisky innehar för tillfället näst-högsta poängen på i vår uppföljningstabell! En god, mjuk whisky med en smått söt eftersmak - passar perfekt för både dig som inte är bekant med whiskyn och den som vill prova på någon mjuk och typisk för Highland trakterna!

Avas poäng: 8,00

Prisvärde: För 66€ litern vid tax-free inköp får du en god whisky för en längre tid framåt, absolut en vinnare då man vunnit på spelmaskinerna och undrar vad man skall göra av med vinsten!

Vi är föreningen för whisk(e)yintresserade studeranden Aqua Vitae Aboensis. Det ryktas om att studeranden är intresserade av alkoholhaltiga drycker och det goda livet har att erbjuda.

Därför har vi sammanställt en kort lista av de whisk(e)yn alko har att erbjuda som vi tycker har bäst förhållande mellan pris och kvalitét

Namn: Caol Ila

Ålder: 12 år

Pris: 49,98 € (0,7 l)

Tasting notes: Balanserad rökighet samt svag citrus. Viskös konsistens, varm och behaglig i munnen. Eftersmaken är medellång med rökighet och svag sälta.

Område: Islay, Skottland

Ava tycker: Utmärkt som introduktion till de rökiga Islay whiskyn eller whisky överlag. Rökigheten ger whiskyn en till dimension. Har även beskrivits som “Budget-Lagavulin”.

Avas poäng: 7,97

Prisvärde: Oslagbart