Åsnebryggan nr 5 | Page 6

Nå hej på er alla små åsneföl! Vad mysigt att ni brydde er om att bläddra fram till mina korta obetydliga spalt trots det mörka och kalla vädret, inkommande tenter, försummade deadlines och krabbisen efter den där årsfest-sillis-efterfesten som ni nu inte egentligen skulle ha haft råd eller tid med. Inte vet jag nu egentligen om jag har något särskilt viktigt eller intressant att berätta, men lika bra väl att ni läser på nu när ni ändå har kommit så här långt.

Jag heter alltså Ior, den där illaluktande, sorgsna smårunda blåa varelsen som dras med till varje åsnekalas. Du har säkert nån gång dansat med mig, kramat mig eller om du är en kemist, kanske till och med kidnappat mig. Nå, det går väl an, inte är jag väl så viktig att du skulle behöva bry dig om vad jag tycker och tänker om det. Jag har i alla fall hängt med i era ståhej för åtskilliga år nu, vilket också min varierande utstyrsel och lukt kan bevisa. Jag har sett ganska många frustrerade ordföranden, glödögda gulisar, småbittra gamyler och terroriserade partyananas.

Jag har hört på fyllefnitter och fyllegrät, smakat på segerskumppa och vad nu som än kom ur åsnemammans spenor, blivit entusiastiskt meddragen på ett fantastiskt eftersläpps dansgolv och blivit instängd i Axelborgs dunkla valv.

Ior visar allt:

myter och sanningar om studielivet

Under årens lopp har jag gjort vissa små observationer.Ni studeranden verkar inte alltid riktigt ha koll på när ni ska tro och när ni ska veta saker och ting. Ni tror ni måste bli klara med studierna på fem år. Ni tror att man kommer till universitetet (bara) för att studera. Ni tror att ni kan festa kvällen före tenten. Ni vet inte om ni ska gå med i någon förening. Ni vet inte skillnaden mellan dispositiv och indispositiv rätt. Ni vet inte om ni ska gå och tala till den där typen/ det där gänget som verkar intressant.

Vet ni vad? Ingen dör om ni inte blir klara på fem år. De viktigaste lärdomar och skatter ni får på universitetet är inte akademiska. Festa fast varje kväll, men inte kvällen före tenten. Gå på era föreläsningar och hör på! Gå med i den där föreningen och tala till de där intressanta typerna!

För man vet aldrig vilken föreläsning som man inte borde missa för att klara tenten. Man vet aldrig vad man lär sig om man går med på en förening. Och man vet aldrig vilken fest man träffar sin själsfrände på.

/Ior