Информатор на општина Новаци 23 - Page 9

Панихида за револуционерот Ѓорѓи Сугарев По повод 108 години од загинувањето на легендарниот бескомпромисен револуционер на македонската кауза Ѓорѓи Сугарев , на неговото вечно почивалиште во Паралово се одржа панихида во организација на општина Новаци. „Денес чествуваме 108 години од загинувањето на нашиот македонски херој,патриот и борец за правата на македонскот народ, Ѓорѓи Сугарев.Тој год аде животот со својата дружина тука наа ова место т.н Чукарите заедно со уште 24 борци борејќи се против турскиот аскер кои сакаа да го поробат македонск